Tenis

Amer Delić predvodi "zmajeve" u Australiji

Amer Delić predvodi "zmajeve" u Australiji
Foto: N.N. | Amer Delić predvodi "zmajeve" u Australiji

​Amer Delić predvodiće Dejvis kup reprezentaciju BiH u kvalifikacionom susretu za prolaz u finale Svjetske grupe Dejvis kupa protiv Australije, koji se igra 1. i 2. februara.

U Teniskom savezu BiH potvrdili su da su postigli dogovor sa bivšim teniserom, koji zbog privatnih obaveza jedno vrijeme nije bio u mogućnosti da obavlja funkciju selektora.

„Mislim da je ovo najbolje rješenje u ovom trenutku i on će sigurno biti od velike pomoći bh. timu u pokušaju da napravimo čudo. Ovo je neki nastavak naše saradnje, a još uvijek ne znamo da li je ovo dugoročno rješenje, obzirom na Amerove obaveze u Americi. Po dolasku u Australiju obavićemo razgovor i vidjeti kako dalje“, istakao je direktor TS BiH Senad Hadžimešić.

Pored tenisera, početkom februara u akciji će biti i bh. teniserke. Fed kup reprezentaciju od 5. do 10. februara u Luksemburgu očekuju susreti II grupe Euroafričke zone. Za ovu akciju TS BiH je teniserkama obezbijedio mini pripreme koje će obaviti u Sarajevu, kako bi što spremnije dočekale važne mečeve.

„Ove godine imamo dobre šanse da se plasiramo u viši rang. Najvažnije je da buidemo sve zdrave, prošle godine smo bile na pragu ulaska u Prvu grupu, a ove se nadamo da ćemo napraviti iskorak u odnosu na prošlu godinu“, kazala je teniserka Dea Hardželaš.

Veliku borbu u Luksemburgu najavila je Jelena Simić, koja se nada dobrim partijama Fed kup reprezentacije.

„Ovaj put imaćemo bolje pripreme, naći ćemo se ranije i trenirati zajedno. Dubl mečevi će biti jako bitni, jer se mečevi uglavnom dobijaju preko dublova, tako da ćemo na tome posebno raditi, poručila je Simićeva.

Inače, čelnici TS BiH na čelu sa predsjednikom Ivanom Brkićem i potpredsjednikom Kemalom Ademovićem, te direktorom Hadžimešićem su istakli zadovoljstvo postignutim rezultatima u prošloj godini.

„TS BiH može bit zadovoljan sa rezultatskim uspjesima u 2018. godine, počev od najmlađih kategorija, pa do seniorskih selekcija. FED kup je ostvarila očekivan rezultat, ostala u Drugoj grupi Euroafričke zone, dok je Dejvis kup reprezentacija pobjedom u Slovačkoj izborila duel sa Australijom za plasman među 18 najboljih selekcija. Takođe, možemo biti zadovoljni i samim razvojem tenisa u BiH“, rekao je Hadžimešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije