Tenis

Ana Ivanović: Biće sjajan meč sa Serenom

Ana Ivanović: Biće sjajan meč sa Serenom
Ana Ivanović: Biće sjajan meč sa Serenom

Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je da je presrećna zbog plasmana u finale turnira u Sinsinatiju i da očekuje sjajan meč sa Serenom Vilijams.

Ivanovićeva je do pobjede nad Ruskinjom Marijom Šarapovom u spektakularnom meču punom preokreta došla sa 6:2, 5:7, 7:5, poslije dva sata i 46 minuta igre, penosi B92.

Njena rivalka u borbi za titulu, od 20 časova po našem vremenu, takođe je u tri seta eliminisala Karolinu Voznijacki iz Danske.

“Za mene je najbitnije da se oporavim do finala i sveža uđem u meč. Sigurna sam da će to biti sjajan meč. Već tri puta smo igrale ove godine”, rekla je Ivanovićeva, “Mislim da će meč sa Serenom biti odličan test za mene. Ona je najbolja teniserka na svetu, takođe velika šampionka, nadam se da će meč proći dobro za mene”.

Ivanovićeva i Vilijamsova su se do sada sastajale sedam puta, a američka teniserka vodi sa 6-1 u pobjedama. Jedinu pobjedu u međusobnim susretima Ana je ostvarila na ovogodišnjem Australijan Openu, a potom je Serena uzvratila u Rimu i Stenfordu, pobjedama u tri seta.

Srpska teniserka je u meču sa Šarapovom spasila dvije meč lopte i uspjela da trijumfuje poslije dva sata i 46 minuta igre.

“Mislim da sam dozvolila da meč bude ovoliko neizvesan. Nisam se kretala dovoljno i igrala sam pasivno. Ali, ona je šampionka i borila se veoma dobro. Morala sam da se osvestim u trećem setu, tako da mi je drago što sam na kraju pobedila”, naglasila je Ana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije