Tenis

Ana Ivanović: Ne mogu bolje

Ana Ivanović: Ne mogu bolje
Ana Ivanović: Ne mogu bolje

PARIZ - Hrvatska teniserka Petra Martić plasirala se u četvrto kolo Rolan Garosa, dok je šampionka iz 2008. godine Ana Ivanović (13. nosilac) poražena u trećem kolu turnira u Parizu.

Martićeva je danas iz takmičenja izbacila Španjolku Anabel Medinu Gariges (29) pobjedom od 6:2, 6:1, a naredna protivnica će joj biti pobjednica meča Angelik Kerber (Njemačka, 10) - Flavija Peneta (Italija, 18). Do sada je najbolji rezultat dvadesetjednogodišnje Splićanke na grend slemovima bilo drugo kolo.

Bolja od Ivanovićeve bila je Italijanka Sara Erani (21) i slavila sa 1:6, 7:5, 6:3. Srpska teniserka je lako dobila set, ali je u nastavku meča počela da griješi. Dozvolila je Eranijevoj da se vrati u meč i izbori treći set koji je bez većih problema dobila. Ivanovićeva smatra da je odigrala najbolje što može.

"Nemam za čime da žalim jer sam dala sve od sebe. U nekim momentima nisam igrala dovoljno dobro, ali je u tim trenucima to bio moj maksimum. Ne želim da me ovo sputa u daljem napretku jer sam tek na pola sezone", rekla je Ana.

Poraz u trećem kolu doživjela je i treća teniserka svijeta Poljakinja Agnješka Radvanska (3), a bolja od nje bila je Ruskinja Svetlana Kuznjecova (26) i slavila sa 6:1, 6:2. Ruskinja Marija Šarapova (2) nije imala problema u drugom kolu sa Japankom Ajumi Moritom. Slavila je sa 6:1, 6:1.

Srpski teniser Janko Tipsarević (8) pobijedio je u četvrtak naveče u drugom kolu Francuza Žeremija Šardija sa 7:6 (4), 6:1, 6:4. Naredni protivnik biće mu još jedan Francuz i to Žulijan Beneto (29), koji je iz takmičenja izbacio Rusa Dmitrija Tursonova pobjedom od 6:4, 6:4, 6:4. Beneto i Tipsarević su se do sada jednom sastali i to u prvom kolu Rolan Garosa 2006. kada je slavio Francuz.

Takmičenje je poslije maratona završio 10. nosilac Amerikanac Džon Izner, a bolji od njega bio je domaći teniser Pol Anri Matje i slavio sa 6:7 (2), 6:4, 6:4, 3:6, 18:16. Matje, 261. teniser svijeta, savladao je 11. igrača sa ATP liste poslije pet sati i 41 minuta igre. Samo je posljednji set trajao 148 minuta. Izner je prije dvije godine sa Nikolasom Mauom na Vimbldonu odigrao najduži meč svih vremena (11 sati i pet minuta), a peti set je završen 70-68 u korist Amerikanca.

Rezultati, teniserke, 3. kolo: Sloan Stivens - Matilde Johanson 6:3, 6:2, Dominika Cibulkova - Marija Hoze Martinez Sančez 6:2, 6:1, Marija Šarapova - Ajumi Morita 6:1, 6:1, Sloun Stivenson - Matile Johanson 6:3, 6:2, teniseri 2. kolo: Marsel Granoljers - Malek Jaziri 7:6 (1), 3:6, 6:1, 3:6, 7:5, Tomaš Berdih - Kevin Anderson 6:4, 6:4, 3:6, 6:7, 6:4.

Tipsareviću ukrali patike

Janku Tipsareviću je neko ukrao patike, pa je poslije meča sa Žeremijem Šardijem došao u papučama na konferenciju za medije.

"Ukrali su mi patike za trčanje iz svlačionice. Zato sam morao da dođem u papučama jer imam samo još teniske patike. Nikolasu Almagru su ukrali dva para patika, pa je morao da igra u adidasu, iako mu je 'Ribok' sponzor", ispričao je Tipsarević.

Nole dijelio uloge u filmu

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, na molbu francuskih novinara dijelio je teniserima uloge u filmu.

Nije smio sebi da dodijeli nijednu ulogu, ali pročitajte kako je izabrao glumce za "svoj" film.

Ko bi igrao heroja koji dobro izgleda?

NOVAK: Verovatno Rodžer Federer.

Zastrašujući loš momak?

NOVAK: Huan Martin del Potro. Nadam se da mi neće zameriti, to je samo zbog filma.

Prelijepa žena koja na kraju postaje izdajica?

NOVAK: Marija Šarapova.

Dijete genije?

NOVAK: Bernard Tomić.

Pomoćnik heroja?

NOVAK: O bože (smijeh). Tomaš Berdih.

Ko bi igrao bezazlenu "budalu" koja ubacuje dozu humora u film?

NOVAK: Dmitrij Tursunov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije