Tenis

Ana se pridružila Jeleni u četvrtfinalu

Ana se pridružila Jeleni u četvrtfinalu
Ana se pridružila Jeleni u četvrtfinalu

ŠTUTGART - Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Štutgartu pošto je danas u osmini finala savladala Njemicu Juliju Gergeš sa 2:1 u setovima - 1:6, 6:2, 6:3.

Poslije neočekivano lošeg izdanja u prvom setu i samo jednog osvojenog gema, Ivanovićeva se u nastavku prenula, stabilizovala igru i preuzela inicijativu, pa je napravila veliki preokret.

Sa dva brza brejka izjednačila je rezultat u setovima, a u trećem, odlučujućem, dominirala je uprkos oscilacijama u samoj završnici.

Za snažan servis i precizne udarce raspoložene srpske teniserke Njemica nije imala rješenja, pa je zasluženo pretrpjela peti poraz u njihovom šestom međusobnom okršaju.

Duel je odlučen u petom gemu trećeg seta, kada je Ivanovićeva povela sa 4:1 na servis protivnice i potom rutinski sačuvala prednost za trijumf nakon jednog sata i 40 minuta igre.

Srpska teniserka u borbi za polufinale čeka pobjednicu susreta između Ruskinje Svetlane Kuznjecove i drugog nosioca na turniru, Rumunke Simone Halep.

Ranije danas plasman u četvrtfinale izborila je i Jelena Janković savladavši Italijanku Flaviju Penetu, takođe poslije preokreta - 3:6, 6:2, 6:3.

Turnir u Štutgartu se igra za ukupan nagradni fond od 710.000 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije