Tenis

Bašiću prva ATP titula

Bašiću prva ATP titula
Foto: N.N. | Bašiću prva ATP titula

Bh. teniser Mirza Bašić osvojio je prvu ATP titulu pošto je trijumfovao na turniru u Sofiji (nagradni fond od 501.345 evra), a uspjeh u Bugarskoj donio mu je plasman karijere.

Bašić je u finalu savladao Rumuna Mariusa Kopila sa 7:6 (6), 6:7 (4), 6:4 i od danas bi trebalo da bude 76. igrač svijeta, a u subotu je napravio iznenađenje pobjedom nad 15. teniserom svijeta Švajcarcem Stanom Vavrinkom kojeg je savladao u dva seta. Bilo je 7:6 (6), 6:4 za dvadesetšestogodišnjeg Sarajliju.

"Mislim da sam igrao vrlo dobar meč. Servis me služio veoma dobro, što mi je dosta pomoglo u ovom meču", rekao je Bašić, a prenio sajt Asocijacije teniskih profesionalaca.

O pobjedi nad Vavrinkom u plasmanu u finale još je rekao:

"To je veliku uspjeh za mene, moje prvo ATP finale nakon što sam prošle godine igrao polufinale. Takođe, ovo je veliko dostignuće za mene jer ću nakon ove sedmice prvi put biti u top 100 na ATP rang - listi. To je možda i veći uspjeh od samog finala."

Takođe, ovo je prva pobjeda Bašića nad top 20 igračem sa ATP liste. Prošle sedmice je pobijedio Filipa Kolšrajbera, koji je 35. na ATP rang - listi, ove godine je pobijedio i Felisijana Lopeza (bio 36. na ATP), a prethodna najveća pobjeda mu je bila iz 2013. sa turnira u Haleu gdje je eliminisao tada 22. tenisera svijeta Jeržija Janovića.

Pobjeda na turniru u Sofiji Bašiću je donijela 89.435 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije