Tenis

Beker: Đoković nije dovoljno poštovan u svijetu tenisa

Beker: Đoković nije dovoljno poštovan u svijetu tenisa
Beker: Đoković nije dovoljno poštovan u svijetu tenisa

Trener najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića, Boris Beker, smatra da srpski as nije u dovoljnoj mjeri poštovan u svijetu tenisa.

U intervjuu za ATP Tur legendarni Nijemac je ocijenio da, kada se priča o najboljima, "treba krenuti od vrha".

"Razumijem da Rodžer Federer ima mnogobrojne navijače, isto tako i Rafa Nadal, ali, ako ćemo iskreno, glavni momak u gradu zove se Novak Đoković. Ovaj turnir je osvajao već četiri puta, prvi je teniser svijeta, i ja mislim da treba krenuti od vrha kada se priča o najboljima", rekao je, između ostalog, Beker.

"Kada pogledam listu, na njoj je prvi Đoković i to ne samo jednu ili dvije nedjelje. S druge strane, on je već navikao na takav tretman. To je dio teniskog svijeta u kojem živimo. Njemu to više ne smeta, on zna koliko je dobar, i ako pitate nekoga u svlačionici protiv koga nikako ne želite da igrate mislim da je Novakovo ime na vrhu", zaključio je Beker u Melburnu, gdje Đoković juri petu šampionsku titulu.

Srpski teniser prethodno je na Otvorenom prvenstvu Australije trijumfovao 2008, 2011, 2012 i 2013. godine.

Na ovogodišnjem turniru Đoković se plasirao u polufinale savladavši Kanađanina Miloša Raonića (7:6, 6:4, 6:2), a protivnik u borbi za finale biće mu branilac titule, Švajcarac Stanislas Vavrinka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije