Tenis

Beker o razlozima Novakovog pada

Beker o razlozima Novakovog pada
Beker o razlozima Novakovog pada

Osvojeno je čak šest grend slem titula, konačno je Đoković ovog ljeta podigao i pehar Rolan Garosa, ali je poslije toga uslijedio strmoglav pad uz pad na drugo mjesto ATP liste.

"Nije provodio na treninzima dovoljno vremena u posljednjih šest mjeseci. I on to dobro zna. Uspjeh ne dolazi tako što samo pritisnete dugme, tako što se samo pojavite na turniru, morate da radite kako biste došli do uspjeha. Odluka poput ove ne dolazi preko noći, posljednjih šest mjeseci su bili vrijeme izazova na mnogo nivoa. Činjenica je da je osvojio Rolan Garos koji mu je bio životni san, prirodno je da je želio više vremena da provede sa porodicom", rekao je za Skaj sport Beker.

"Ja sam prvi koji stavlja porodicu na prvo mjesto, a on je želio da se posveti ciljevima van terena. Ljudi zaboravljaju da je u poslu tenisera neophodno da budete veoma sebični, sve se okreće oko vas 24 sata dnevno. Bilo mu je potrebno vrijeme da reaguje na to, da bude sa voljenim ljudima", priznao je Nijemac, kome je žao zbog pada.

"Naše ruke su bile malo vezane, nismo mogli da radimo ono što smo željeli jer je on imao druge prioritete. Ali siguran sam da će se vratiti sljedeće godine. Siguran sam da boli gubitak prvog mjesta, da boli poraz u finalu US Opena. Ja sam njegov fan broj 1, vjerujem da će se vratiti i na prvo mjesto, kako bi postao najdominantniji igrač u istoriji tenisa", poručio je Beker.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije