Tenis

Beker poručio Đokoviću šta mora da uradi kako bi se vratio na tron

Beker poručio Đokoviću šta mora da uradi kako bi se vratio na tron
Beker poručio Đokoviću šta mora da uradi kako bi se vratio na tron

Njemački teniski velikan Boris Beker i dalje čvrsto vjeruje da će se Novak Đoković vratiti na tron, samo mu je potrebno da se ponovo fokusira na posao.

Beker je stručni konsultant Eurosporta za Australijan open i ponovo je, iako je Novak odavno ispao sa turnira, govorio o tome kako vidi Đokovićevu sezonu, koja je tek počela. Doduše, neslavno, eliminacijom sa prvog grend slema već u 2. kolu.

"Imam i dalje velika očekivanja od Novaka. Samo mora da se ponovo fokusira na tenis. Njemu tenis mora da bude prioritet i vjerujem da će tako biti. Ljudi ne shvataju koliko je teško osvojiti jedan grend slem. A, Đoković je u jednom momentu bio šampion sva četiri! Ispunio je svoj san i jasno da je poslije toga malo izgorio, da su mu misli odlutale od terena, da je više bio sa porodicom. On je čovjek sa ogromim srcem", rekao je Beker za Eurosport.

Na pitanje da li bi pristao da ponovo bude u Novakovom stručnom štabu, Nijemac je rekao:

"Ja ću mu zauvijek biti prijatelj i uvijek ću biti na njegovoj strani. Mi imamo i dalje odličan odnos, a šta će biti dalje, vidjećemo. Mnogo sam naučio za vrijeme dok sam bio Novakov trener. Ranije sam mislio da dobro poznajem današnji tenis, ali pokazalo se da nije bilo tako sve dok nisam počeo da sarađujem sa njim. Stekao sam potpuno novo iskustvo. Vidjećemo šta će budućnost donijeti", istakao je Beker.

On je istakao da razume i pad Endija Mareja, koji je propustio šansu da znatno uveća vođstvo na prvom mjestu ATP liste i da prvi put u karijeri osvoji Australijan open, na kojem je četiri puta u finalu gubio od Novaka Đokovića.

"Mislim da je Endi mnogo toga naučio od Novaka i zbog toga je bio mnogo bolji igrač u drugom dijelu prošle godine nego prije toga. Ali, postao je broj jedan na ATP listi i vidjeli ste šta se desilo u Melburnu: to je sad sasvim nova situacija! Novi svijet, drugačiji pritisak. Zbog toga bi trebalo još više da cijenimo Đokovića, koliko je dugo bio svjetskih broj 1. Drugačiji su vjetrovi kada si na vrhu - zaključio je Beker.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije