Tenis

Beker smatra da je Nadal favorit na Rolan Garosu, ne želi o Imasu

Beker smatra da je Nadal favorit na Rolan Garosu, ne želi o Imasu
Beker smatra da je Nadal favorit na Rolan Garosu, ne želi o Imasu

Nekadašnji trener Novaka Đokovića Boris Beker uvjeren je da će saradnja drugog tenisera svijeta i Andrea Agasija dati rezultate, istakavši da bi u ovom momentu ipak dao prednost Rafaelu Nadalu na drugom Gren slemu u sezoni.

Poslije poraza u finalu Mastersa u Rimu od Aleksandra Zvereva, Novak Đoković ozvaničio je saradnju sa legendarnim Andreom Agasijem, koji će sa njim provesti neko vrijeme tokom drugog Gren slema u sezoni.

"Ta saradnja za mene nije iznenađenje. Mogli smo o tome da slušamo već neko vrijeme. Imao sam informacije od Novaka i njegovok tima. Andre je odličan izbor! Karakter Agasija i činjenica da je uključen u rad Fondacije Novaka Đokovića su vrlo važni. Mislim da su savršen par. Volio bih da su počeli u Monte Karlu, a ne da im je prvi turnir Rolan Garos.Tako bi imali više vremena da se naviknu jedan na drugog. Želim im svu sreću svijeta i nadam se da će imati uspjeha. Mnogo toga zavisi od naredne sedmice, ali dobro znam Andrea. Ovo bi mogla da bude dobitna kombinacija", siguran je Beker.

Drugi teniser svijeta je otkrio da se u proteklom periodu svakodnevno čuo sa Agasijem, te da će se bolje upoznati tokom Rolan Garosa i da još nema dugoročnog dogovora.

"Odluka da li ćete pristupiti nečijem timu zavisi i od toga ko vas zove. Novak Đoković nije bilo ko, on je jedan od najboljih svih vremena. Bio sam u sličnoj situaciji prije četiri godine. Zove vas, želite da prihvatite, da se nađete s njim i pričate o tenisu..."

Pošto se u decembru rastao sa Bekerom, Đoković je poslije Mastersa u Monte Karlu prekinuo saradnju i sa ostatkom tima, u kome su deset godina bili Marijan Vajda, Miljan Amanović i Fil Grič. Na turnirima koji su uslijedili pratio ga je brat Marko, a u Madridu i Pepe Imas.

"Dugo znam Novaka. Mislim da nije uredu da insajder priča o cijeloj situaciji sa Imasom. Srećan sam što je Andre tu. Ostalo je Novakova odluka."

Upitan da li će Novak, koji brani titulu, biti najveća prepreka Rafaelu Nadalu na putu ka desetom trofeju na Rolan Garosu, Beker je bio jasan.

"Vidio sam obrise starog Novaka u Rimu, naročito u polufinalu i finalu. Ali u ovom momentu dajem prednost Rafi."

Drugi Gren slem u sezoni počinje 28. maja, a završiće se 11. juna.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije