Tenis

Beluči stiže na Srpska open

Beluči stiže na Srpska open
Foto: Ilustracija | Beluči stiže na Srpska open

Nekada 21. teniser svijeta Tomaž Beluči stiže u Banjaluku!

Brazilac će igrati na čelendžeru Srpska open i, uz Janka Tipsarevića, bi trebalo da bude jedno od najzvučnijih imena turnira.

Beluči je osvajač četiri ATP titule. Dva puta je trijumfovao u Gštadu, jednom u Santijagu, te u Ženevi 2015. kada je posljednji put podigao pehar.

Finalista je bio u Sao Paulu, Moskvi, Kitu i u Hjustonu gdje je prošle godine izgubio od Stiva Džonsona, a do polufinala mastersa u Madridu je stigao 2011.

Omiljena podloga mu je šljaka, upravo ona na kojoj će se igrati turnir od 10. do 16. septembra na terenima Teniskog kluba Mladost, koji 17. put organizuje čelendžer.

"Beluči je bio 21. igrač na svijetu. Sada je loše rangiran (309. na ATP rang – listi) i traži šansu za povratak u teniski vrh. Oduševljeni smo što je pitao za vajld kard, naravno dali smo mu pozivnicu za učešće jer na osnovu trenutnog plasmana ne može direktno ući u turnir. Beluči će, uz Tipsarevića, biti glavna zvijezda turnira, privući će pažnju domaćih, ali i medija iz inostranstva i drago nam je što ćemo takva imena imati među učesnicima", rekla je Lana Popović, direktor Srpska opena uz napomenu da je Tipsarević potvrdio dolazak, ali da učešće zavisi od njegovog zdravstvenog stanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije