Tenis

Bh. teniserke igraju finalni turnir u Budimpešti

Bh. teniserke igraju finalni turnir u Budimpešti
Bh. teniserke igraju finalni turnir u Budimpešti

Ženska juniorska teniska selekcija BiH, koju čine Nefisa Berberović, Laura Tomić i Adela Joldić, od ponedjeljka do 5. avgusta igraće na finalnom turniru Evropskog ljetnog kupa.

Nastup u Budimpešti bh. tim do 16 godina ostvario je zahvaljujući drugom mjestu na turniru D zone Evropskog ljetnog kupa, koji je igran u Ankari. Bh. teniserke su na turniru u Turskoj prošle sedmice bile slobodne u prvom kolu, u polufinalu su pobijedile selekciju Poljske rezultatom 2:1, a u finalu su izgubile od Španije sa 0:3.

Zahvaljujući pobjedi nad Poljskom, BiH se plasirala među osam najboljih reprezentacija do 16 godina u Evropi i u Budempešti će se takmičiti sa teniserkama iz Bjelorusije, Češke, Španije, Velike Britanije, Italije, Holandije i Rusije. Bh. tim predvodi trener Miran Pašić.

Bh. teniserke bile su uspješne i na ljetnim kupovima u pojedinačnoj konkurenciji, saopšteno je iz Teniskog saveza BiH. Berberovićeva je bila treća na turniru do 16 godina ostvarivši pet pobjeda i poraz u polufinalu od Čehinje Ane Slovakove. U istoj konkurenciji Joldićeva je zaustavljena u drugom kolu nakon velike borbe sa drugim nosiocem i jednom od najboljih mladih teniserki u Evropi - Elenom Ribakinom. Na turnirima do 14 godina nastupili su Milica Bojić i Laura Tomić, dok su u konkurenciji do 18 godina boje BiH branile Marija Jovičić i Inajda Karić. U obje konkurencije teniserke su stigle do drugog kola. Kod dječaka do 14 godina zapažen rezulat ostvario je Luka Đurđević plasiravši se među 16 najboljih juniora Evrope, dok je Vanja Dobrnjac nastup završio u drugom kolu. U kategoriji dječaka do 16 godina, Lukas Tomić ostvario je plasman u treće kolo, a Andrej Grubičić je zaustavljen u drugom. Na turniru do 18 godina u drugom kolu su izgubili Nedim Ahmić i Sanin Zukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije