Tenis

Braun izbacio Lajovića na startu

Braun izbacio Lajovića na startu
Braun izbacio Lajovića na startu

Srpski teniser Dušan Lajović završio je nastup na Vimbldonu porazom u prvom kolu od Dastina Brauna poslije pet setova.

Lajović je pružio odličan otpor Braunu, ali nije uspio da izdrži do kraja i poražen je rezultatom 4:6, 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

Dastin će se u borbi za treće kolo sastati sa pobjednikom meča Nika Kirjosa i Radeka Štepaneka.

Dušan nije uspio da izjednači najbolji rezultat na travi Ol Ingland klaba kada je prije dvije godine igrao u drugoj rundi.

Čovjek koji je postao poznat trijumfom nad Nadalom na istom mjestu prošle sezone, bio je veliki favorit – svjetske kladionice napravile su ogromnu razliku između dvojice igrača, uprkos tome što je Duci na ATP listi tri mjesta ispred Dastina.

Bukmejkeri su Brauna predstavili kao velikog favorita, pa je kvota na njegovu pobjedu bila mizernih 1.10, dok za trijumf Lajovića ona ide i preko 6.

To nije mnogo smetalo Duciju na terenu broj 16, koji je od samog starta krenuo sa odličnom igrom. Bio je siguran na svom servisu, a ritern mu je sjajo funkcionisao kada je početni udarac imao protivnik. Već u trećem gemu poslao je nekoliko loptica pod noge Brauna, ovaj griješio Volejima za prvi brejk.

Pri rezultatu 4:2 Srbin je spasio brejk šansu, da bi u devetom gemu propustio tri prilike za set na protivnikov servis. Ipak, greške u sljedećem gemu nije bilo i poslije okruglo pola sata na semaforu je pisalo 6:4 za Lajovića.

Emotivno ispražnjen poslije prvog dijela igre, Lajović je nešto slabije otvorio drugi – Braun je bez prevelikih problema poveo, a onda pogodio nekoliko sjajnih riterna, potom i drop šot, omogućivši sebi prvi brejk.

Trenutak kasnije rezultat je bio 0:3 i mnogima je bilo jasno da povratka nema. Gemovi su u drugom setu tekli bez mnogo uzbuđenja, pa je Nijemac sa Jamajke uskoro izjednačio na 1-1 u setovima – 3:6.Kada se pretpostavljalo da će Dastin preuzeti kontrolu nad mečom, ponovo je do izražaja došla njegova „luda glava“. Udarao je iz sve snage, loptice su letjele daleko u aut i momentalno se našao u problemu. Srljanjem na mrežu dozvolio je protivniku da ga brejkne, pošto je bio precizan kod jedine brejk prilike u drugom setu.

Urpkos svim prognozama kladionica, Lajović je bio taj koji je došao na set do trijumfa. Međutim, ’Rasta’ se drugi put vratio, sada mnogo teže nego ranije. Servisom je neutralisao sve tri prilike Dušana na startu četvrtog seta i kaznio ga u četvrtom gemu.

Došao je do 15:40, Lajović je prvu spasao, ali kod druge nije mogao za vođstvo momka iz Zelea od 1:3. Ono je bilo dovoljno za 2-2 u setovima, pa je pobjednika odlučivao peti set.

Očekivano, Lajović je bio taj koji je prvi popustio, desilo se to u odlučujućem sedmom gemu – nekoliko forhenda otišlo je pored linija i Braun je rutinski priveo meč kraju.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije