Tenis

Brkić prvi nosilac u Brčkom

Brkić prvi nosilac u Brčkom
Brkić prvi nosilac u Brčkom

Bh. teniser Tomislav Brkić (246. igrač sa ATP liste) prvi je nosilac ITF fjučersa "Brčko open 2015", čiji će glavni turnir početi danas.

Njegov rival u prvom kolu biće Luka Ilić iz Srbije. Drugi nosilac je Srbin Danilo Petrović, koji će se sastati sa Nermanom Fatićem iz BiH. Od bh. tenisera u glavnom turniru je i Darko Bojanić, koji je dobio pozivnicu organizatora, baš kao i Brkić, Srbin Dušan Marinković i Hrvat Martin Nikić.

"Zadovoljni smo kvalitetom igrača u glavnom žrijebu i očekujemo dobre mečeve tokom cijele sedmice. Finale dubla je na programu u subotu, a singla u nedjelju, kada će se teniseri boriti za 18 ATP bodova", rekao je Dalibor Šarenac, direktor turnira, koji organizuje TK Prohema.

Takmičenje bi trebalo da počne u 10 časova, ali termini će zavisiti od vremenskih uslova koji su poremetili i odigravanje kvalifikacija koje su bile na programu prethodna tri dana. Nagradni fond turnira iznosi 10.000 dolara. Pokrovitelj fjučersa je Vlada Brčko distrikta, a sponzor Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije