Tenis

Čilićev otac: Čast mi je kad Marina u BiH nazivaju svojim

Čilićev otac: Čast mi je kad Marina u BiH nazivaju svojim
Foto: Ilustracija | Čilićev otac: Čast mi je kad Marina u BiH nazivaju svojim

Zbog velikog uspjeha Marina Čilića na Vimbldonu, ponosni su ne samo u Hrvatskoj čije boje brani 28-godišnji teniser, već i u Bosni i Hercegovini, zemlji u kojoj je rođen.

Čilić je u finalu Vimbldona izgubio od Rodžera Federera, a njegov otac Zdenko u telefonskoj izjavi za sajt "Source.ba" ističe da mu je krivo što Marin nije uspio da pruži svoj maksimum zbog problema sa žuljevima.

"Žao mi je zbog Marinovog poraza, znao sam da ima probleme sa žuljevima, pokušali su to da mu zaliječe, ali nisu uspjeli. Iako je trpio velike bolove, nije želio da preda meč, dao je sve od sebe. Osjećam se ponosno i zadovoljno, ali u isto vrijeme mi je krivo što Marin nije uspio da pokaže šta umije. Po mom mišljenju ali i mišljenju stručnjaka, da je bio spreman, ne samo da bi mogao da parira Federeru, već bi bio i favorit u finalu, s obzirom na trenutni nivo njegove igre. Mislim da se nalazi u životnoj formi, Da je zdrav, šanse bi bile bar 50-50", uvjeren je Zdenko Čilić.

Na pitanje da li zamjera novinarima iz Sarajeva kada Marina nazivaju "svojim", s obzirom da je rođen i odrastao u Međugorju i da su njegovi prvi teniski koraci bili pod zastavom BIH, Zdenko odgovara:

"Kako bih mogao da zamjerim, Marin je naš, pogotovo nas iz Bosne i Hercegovine. Bilo bi žalosno da se dijelimo na ove ili one, na Hercegovce, Bosance ili bilo koje. Marin je tu rođen i tu je počeo prve korake. Nema razgloga da se odvajamo, meni je čast i zadovoljstvo kad novinari tako nazivaju Marina, ali i mene", objasnio je otac tenisera.

(Source.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije