Tenis

Ćorić ispustio nekoliko prilika, Federer nakon preokreta u finalu

Ćorić ispustio nekoliko prilika, Federer nakon preokreta u finalu
Foto: Ilustracija | Ćorić ispustio nekoliko prilika, Federer nakon preokreta u finalu

Hrvatski teniser Borna Ćorić nije uspio da se plasira u finale Indijan Velsa jer je poražen od Švajcarca Rodžera Federera u tri seta (7:5, 4:6, 4:6).

Ćorić je pružio sjajan otpor prvom teniseru svijeta, a čak je bio u sjajnoj prilici da izbaci Fedeksa, ali mu je koncentracija popustila na samom kraju što je Švajcarac svakako znao da iskoristi.

Borna je poveo sa 1:0 u setovima nakon velčike borbe. Federer je prvi popustio u 11. gemu što je Ćorić iskoristio i napravio brejk, a potom sigurno odservirao za 1:0.

Sjajno je mladi Hrvat nastavio i u drugom setu, te odmah na startu Federeru oduzeo servis. Taman kad se činilo da ima potpunu kontrolu i da će izbaciti prvog tenisera svijeta Ćorić gubi svoj servis i Rodžer izjadnačuje na 4:4. Potom je bio siguran na svom servisu, a onda ponovo napravio brejk za izjednačenje u setovima.

Treći set ponovo počinje u znaku Ćorića koji na startu pravi prejk, ali Federer uzvraća istom mjerom. U sedmom gemu Borna ponovo dolazi do prednosti na servis protivnika, ali najbolji teniser današnjice potom vezuje tri gema i osvaja meč i plasman u finale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije