Tenis

Da li se Eženi Bušar vraća na veliku scenu?

Da li se Eženi Bušar vraća na veliku scenu?
Foto: Instagram | Da li se Eženi Bušar vraća na veliku scenu?

Kanadska teniserka Eženi Bušar ponovo je počela da bilježi dobre rezultate, a sada se plasirala u polufinale turnira u Gštadu.

Bušar je do ovog uspjeha došla pobjedom nad mladom ruskom teniserkom Veronikom Kudermetovom rezultatom 7:5, 6:0.

Bušarovoj je ovo prvi plasman u polufinale nekog VTA turnira još od januara 2017. godine.

Kudermetova je pružala odličan otpor sve do sredine prvog seta, kada je pri rezultatu 4:3 propustila nekoliko gem lopti, a zatim i set. 

Bušar je tada zaigrala "kao nekada" i drugi set riješila u svoju korist bez ijednog izgubljenog gema, a ruska teniserka je u jednom trenutku zatražila medicinski tajmaut. 

Eženi je nedavno bila pred ispadanjem iz najboljih 200 teniserki svijeta, a to kao da je probudilo nešto u njoj, pa je na Vimbldonu prošla kvalifikacije i došla do drugog kola, a sada je u Švajcarskoj jako blizu nove titule. 

Kanađanka je 2014. bila pravi 'bum' na ženskoj teniskoj sceni, kada je igrala finale Vimbldona, kao i polufinala Australijan opena i Rolan Garosa, te u jednom trenutku zauzimala 5. mjesto rang liste. 

U polufinalu se sastaje sa pobjednicom duela između Australijanke Sem Stosur i Francuskinje Aliz Korne, dok drugi polufinalni par čine teniserka iz Luksemburga Mendi Minela i Marketa Vondrušova iz Češke.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije