Tenis

Davis Cup: Japan vodi 2:0 protiv BiH

Davis Cup: Japan vodi 2:0 protiv BiH
Foto: N.N. | Davis Cup: Japan vodi 2:0 protiv BiH

Teniseri BiH gube 0:2 od Japana nakon prvog dana takmičenja u plej – ofu Svjetske grupe Dejvis kupa, tako da je rivalu potrebna još jedna pobjeda za konačni trijumf.

Danas je u prvom meču duela u Osaki Taro Danijel savladao Tomislava Brkića sa 6:4, 6:2, 7:6 (3), a zatim je Jošihito Nišioka pobijedio Mirzu Bašića rezultatom 6:4, 6:3, 6:3. Start mača Nišioke i Bašića četiri puta je odlagan zbog kiše, a zatim je bio i prekinut na dvadesetak minuta iz istog razloga. Tokom pauze Bašić je zatražio intervenciju fizioterapeuta zbog bolova u desnoj nozi i povrede koju "vuče" više od mjesec dana.

Dubl meč je na programu sutra od šest časova po srednjeevropskom vremenu kada će Bašić i Brkić igrati sa Benom Meklahlanom, 21. dubl igračem svijeta, i Jasutakom Učijamom, a dva dubla će biti igrana u nedjelju. Žrijebom je odlučeno da igraju Danijel i Bašić, te Nišioka i Brkić, s tim što selektori imaju pravo izmjene igrača najkasnije sat vremena prije meča. Iz TS BiH su rekli da ne očekuju izmjene ni u jednom timu. Sve mečeve će prenositi BHT1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije