Tenis

Delić priželjkuje vođstvo od 2:0

Delić priželjkuje vođstvo od 2:0
Delić priželjkuje vođstvo od 2:0

Teniske reprezentacije BiH i Zimbabvea sutra počinju duel prvog kola Druge grupe Evroafričke zone Dejvis kupa, a prvi na teren u Harareu izaći će Mirza Bašić i Takanji Garanganga.

Bašić (199. na ATP listi) i Garanganga (324) će igrati od devet časova po srednjeevropskom vremenu, a nakon njih na teren će Benjamin Lok (1.205) i Damir Džumhur, najbolje rangirani bh. teniser, koji zauzima 89. mjesto na ATP listi.U subotu će od 10 časova dubl igrati Bašić i Tomislav Brkić (235) protiv Vejna Bleka (nema rang) i Marka Fina (1.215), a u nedjelju od devet časova Garanganga i Džumhur. Poslije njih igraće Lok i Bašić. U bh. reprezentaciji još je Nerman Fatić (803).

"Nadam se da ćemo nakon prva dva meča voditi 2:0 i da će nam omogućiti da mirnije uđemo u nastavak takmičenja", rekao je Amer Delić, selektor reprezentacije BiH, a prenio sajt Teniskog saveza BiH.

Zanimljivo je da je Martin Džuva, selektor domaće selekcije, novinarima u Harareu rekao da se nada da će njegov tim prvi dan imati dva boda iako je BiH favorit.

Bh. reprezentativci su u Zimbabve otputovali 28. februara kako bi imali dovoljno vremena da se pripreme i aklimatiziraju, s obzirom na to da se Harare nalazi na 1.500 metara nadmorske visine i da su temperaturne razlike visoke, istakao je Senad Hadžimešić, direktor bh. saveza.

Bolja reprezentacija iz meča Zimbabve - BiH igraće od 17. do 19. jula u drugom kolu sa pobjednikom duela Mađarska - Moldavija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije