Tenis

Đoković: Biću ponosan ako ponesem zastavu u Londonu

Đoković: Biću ponosan ako ponesem zastavu u Londonu
Đoković: Biću ponosan ako ponesem zastavu u Londonu

BEOGRAD - Najbolji teniser svijeta, a od danas i nosilac Zlatne Karađorđeve zvijezde prvog stepena, Novak Đoković već je okrenut novim izazovima.

Kaže da će biti ponosan ukoliko ga Olimpijski komitet Srbije odredi za nosioca zastave Srbije na ceremoniji otvaranja Olimpijade.

"Sportska pažnja širom sveta usmerena je ka Olimpijskim igrama, pogotovo ka ceremoniji otvaranja. Ako budem imao tu čast da nosim zastavu biću izuzetno zadovoljan i srećan. To je takmičenje koje ima najdužu tradiciju i radi se o najznačajnijem događaju u istoriji sporta", rekao je Đoković.

Igre u Londonu srpskom teniseru biće druge u karijeri, nakon što je prije četiri godine u Pekingu osvojio bronzanu medalju.

"Pokušaću, uz mnogo drugih uspešnih sportista iz Srbije, da donesem medalju svojoj zemlji", istakao je Đoković neposredno prije nego što je zvanično saopšteno da mu je predsjednik Srbije Boris Tadić dodijelio najviše priznanje Srbije.

Đoković je prošle sezone osvojio gotovo sve trofeje na najvećim turnirima, a ovu je počeo na fantastičan način, odbranom pehara na Australijan openu.

Jedini važan pehar koji mu je "izmakao" u 2011. godini bio je Rolan Garos u Parizu, a ove sezone bi, prema predviđanjima stručnjaka, mogao da osvoji sva četiri gren slem turnira.

"U životu je sve moguće; to sam najbolje osetio na svom primeru u poslednjih godinu i po dana. Ne bih da zvučim prepotentno, ali nema smisla biti bilo šta drugo nego optimističan. Idem sa najvišim mogućim ambicijama i ciljevima na svaki turnir, a pogotovo na te najveće, gde se uspesi igrača najviše vrednuju. Zato ću svoju formu tempirati za te turnire", objasnio je Đoković.

Srpski teniser je prethodne nedjelje u Londonu dobio prestižno priznanje Laureus za najboljeg sportistu svijeta u 2011. i tako se svrstao uz rame globalnim sportskim ikonama kao što su Mihael Šumaher, Tajger Vuds, Lens Armstrong i Jusein Bolt.

Pauzu u kalendaru Đoković je iskoristio da doputuje u Srbiju, provede nekoliko dana na Kopaoniku, a zatim odlazi na pripreme za nastavak sezone.

"Ovo je period koji iskorišćavam da posetim Srbiju, familiju, prijatelje, ljude koje nemam toliko vremena da vidim. To mi zaista mnogo znači prije talasa turnira koji mi slede", kazao je momak koji je do sada osvojio 29 titula na ATP turnirima.

Naredni Đokovićev izazov biće odbrana titule na turniru u Dubaiju, koji počinje 27. februara.

"Trenutno sam u fazi kondicionih priprema, a sa teniskim pripremama nastavljam u Monte Karlu i one će trajati sedam dana. Sledeći turnir je u Dubaiju; to mi je drugo zvanično takmičenje u ovoj sezoni, koja će biti veoma naporna", zaključio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije