Tenis

Đoković: Kao mali sam pravio pehare i pred ogledalom vikao Nole šampion

Đoković: Kao mali sam pravio pehare i pred ogledalom vikao Nole šampion
Đoković: Kao mali sam pravio pehare i pred ogledalom vikao Nole šampion

Novak Đoković u nedelju od 9:30 po srednjeevropskom vremenu igra finale Australijan opena protiv Endija Mareja u nadi da će postati prvi teniser koji će u eri Opena tri puta u nizu podići pehar u Grend slemu. A podizanje pehara vježbao je još kao klinac, kada je trofeje pravio od... bilo čega što bi mu došlo pod ruku.

Iščekujući novo veliko finale, novi okršaj sa Marejem koga je prošle godine u tri borbe za pehare savladao dvaput, ali od njega izgubio finale Grend slema u Njujorku, Đoković se podsjetio dječačkih dana.

"Oduvek sam sanjao o tome kako sam najbolji teniser. Sećam se da sam, kao vrlo mali, improvizovao: pravio sam male trofeje od različitih materijala, a onda išao pred ogledalo, podizao te pehare i govorio 'Nole šampion!'", rekao je Đoković pred duel sa rivalom iz Škotske.

Đoković se prisjetio i ratnih godina koje su mu obilježile djetinjstvo.

"Nismo imali detinjstvo kao što to imaju drugi teniseri iz moje generacije, jer smo odrastali tokom rata. Bilo je mnogo mučenja, finansijskih problema... ali, preživeli smo. Moram da se zahvalim Bogu za pomoć koju su mi pružili moji roditelji i cela porodica. Verovali su u mene i davali mi nadu onda kada sam sumnjao", istakao je Nole.

Sada više niko ne sumnja da se radi o vrhunskom sportisti. Prije godinu dana je skoro šest sati vodio bitku sa Rafaelom Nadalom prije nego što ga je u antologijskom finalu pobijedio na putu ka drugoj uzastopnoj tituli na Australijan openu.

"Pritisak (usled važnosti meča) je neka vrsta privilegije, pravi je izazov za svakog profesionalnog sportistu. Sve je u tome - kako ga razumete. Kako stasavate kao igrač i kako sakupljate iskustvo koje ćete iskoristiti kada je najvažnije. Privilegija je u tome što taj pritisak označava da radite nešto što se računa. A ja sam ceo moj život sanjao da budem najbolji u onome što radim. I, ti snovi su se ostvarili", rekao je Đoković, zahvalivši se porodici i prijateljima što je i pored ostvarenja sna - ostao čvrsto na zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije