Tenis

Đoković: Niko nije nepobediv, pa ni ja

Đoković: Niko nije nepobediv, pa ni ja
Đoković: Niko nije nepobediv, pa ni ja

DOHA - Najbolji teniser svijeta Novak Đoković ne smatra da je nepobjediv, iako su mnogi upravo to isticali u posljednjih 12 mjeseci.

Đoković je u tom periodu igrao 16. uzastopnih ATP finala, osvojio je 12 titula, a nakon posljednjeg trofeja u Dohi njegov rival Rafael Nadal je rekao da nikada nije vidio da neko igra na takvom nivou.

Ipak, Đoković kaže da ne postoje nepobjedivi igrači i dodaje da se trudi da uživa u 'tenisu života' koji trenutno igra.

"Ne, ne osećam se nepobedivim. Niko nije nepobediv. Ali, igram tenis života i pokušaću da negujem i uživam u tim trenucima na terenu. Kao što sam i na ceremoniji rekao, pokušaću da iskoristim ovo samopouzdanje na svakom turniru na kojem igram. Znam da ne može da traje zauvek, ali ne razmišljam previše unapred. Ne pokušavam da pravim predviđanja da li mogu da napravim još jednu seriju ili da li ću ponovo imati sezonu života. Trudim se da ne razmišljam predaleko unapred, jer me to mentalno ometa. Mislim da je za svakoga, ne samo za sportistu, veliki zadatak da bude u sadašnjem trenutku. Ja se trudim da radim na tome i ostanem posvećen i radim stvari koje poštujem i koje sam radio sa mojim timom već nekoliko godina, a dale s rezultata. Nadam se da ću nastaviti ovako", rekao je on.

Novak je otkrio i kakvo je stanje njegove desne ruke, sa kojom je imao određenih problema tokom turnira u Dohi.

"Mislim da nije ništa ozbiljno. Kao što sam rekao, ne vidim to kao ozbiljan problem pred Australijan open. Pojavi se s vremena na vreme, ali nije ništa ozbiljno, tako da nisam zabrinut", ističe srpski teniser.

Napadač Bajerna Robert Levandovski se pohvalio da je upoznao Đokovića poslije finala u Dohi, a on nije bio jedini član Bajerna koji je želio da upozna najboljeg igrača svijeta.

"Upoznao sam većinu španskih igrača iz ekipe pre meča, a Gvardiola i Levandovski su bili u svlačionici posle meča. Bilo je sjajno upoznati ih. To je bilo baš lepo sa njihove strane. Oni se ne bave istim sportom, ali smo svi deo velike sportske porodice, tako da je bilo lepo saznati kako treniraju i šta prolaze", objašnjava Đoković.

(NN/B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije