Tenis

Đoković: Ako težite savršenstvu, možda i dostignete superiornost

Đoković: Ako težite savršenstvu, možda i dostignete superiornost
Đoković: Ako težite savršenstvu, možda i dostignete superiornost

PARIZ - Novak Đoković pokušao je da objasni šta je razlog njegove nezapamćene dominacije u tenisu u 2015. godini. Srpski teniser osvojio je Masters u Parizu savladavši Endija Marija sa 6:2, 6:4, što je njegova 10. tiula u 2015. godini i rekordna šesta Masters titula ove godine.

Srpski teniser igrao je ove godine u finalu svih Mastersa na kojima je nastupao, kao i u sva četiri Gren slem finala, što je samo po sebi rekord koji verovatno niko nikada neće ponoviti.

„Od najranijih dana mog detinjstva bio sam okružen ljudima koji su pravi profesionalci, koji imali veliko znanje o sportu i životu i znaju šta je potrebno sportisti da bi došao do vrhunca. Mislim da sam to nasledio, pre svega, od mojih roditelja koji su se bavili sportom. Nekoliko trenera, ljudi, mentora me je oblikovalo u osobu kakva sam danas. Imao sam sreće da dobijam savete kako da razmišljam o svim stvarima. Ne samo o treningu, već i o oporavku, ishrani i psihologiji“, rekao je Đoković.

Iako iza sebe ima vjerovatno najuspješniju sezonu u istoriji ovog sporta, srpski teniser se ne opušta.

„Ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Pokušavam da konstantno unapređujem svoju igru.“

Rodžer Federer i Rafael Nadal zajedno su osvojili samo jedan Masters u 2015. godini. Novak je u osam finala osvojio šest trofeja.

„Mislim da postoji nekoliko razloga zbog kojih sam dostigao vrhunac svoje karijere ove godine. Što se tiče fizičke i mentalne snage, dostigao sam vrhunac. Naravno, prošao sam prethodno kroz određene periode u kojima sam imao sumnje i kada nisam bio uspješan. To mi je bila odlična lekcija i ove sezone se sve poklopilo. Niko nije savršen, ali ako težite savršenstvu, možda i dostignete superiornost. To je moje razmišljanje“, dodao je Đoković.

(NN, b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije