Tenis

Đoković: Pobedio sportski duh Srbije i Kraljeva

Đoković: Pobedio sportski duh Srbije i Kraljeva
Đoković: Pobedio sportski duh Srbije i Kraljeva

KRALJEVO - Prvi teniser svijeta Novak Đoković pohvalio je danas navijače u Kraljevu na izuzetnom sportskom duhu koji su pokazali tokom njegove pobjede nad Matom Delićem u prvom meču Dejvis kup susreta sa Hrvatskom.

"Zadovoljan sam atmosferom i publikom, ovo je poseban dan za Srbiju  i Kraljevo, svi su pokazali poštovanje prema protivniku. Hvala im na tome što  je sve proteklo u sportskom duhu", rekao je Đoković, koji je pobjedom od 3:0 u setovima donio Srbiji prvi poen.

Đoković je naglasio da današnji protivnik uopšte nije bio lak, uprkos tome što je javnost već unaprijed upisala prvi poen za Srbiju.

"Mate je nezgodan igrač koji je pokazao svojim teniskim kvalitetima da je spreman da se nađe u samom vrhu. Igrao sam najbolje kada je bilo najbitnije, nisam dozvolio ni jednu brejk loptu i u tome mi je pre svega pomogao dobar servis", rekao je Đoković.

Uskoro će na teren izaći Viktor Troicki i talentovani Borna Chorić, dok je u subotu od 14 sati na programu dubl meč između Nenada Zimonjica i Viktora Troickog protiv Franka Škugora i Marina Draganje.

U nedelju, posljednjeg dana meča od 13 sati sastaju se Đoković i Chorić, a potom Troicki i Delić.

Plasman u četvrtfinale Dejvis kupa izboriće reprezentacija koja zabilježi tri pobjede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije