Tenis

Đoković: Ponovo sam skoncentrisan i spreman za uspehe

Đoković: Ponovo sam skoncentrisan i spreman za uspehe
Đoković: Ponovo sam skoncentrisan i spreman za uspehe

NJUJORK - Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je danas da su mu neuspjesi na mastersima u Torontu i Sinsinatiju teško pali, ali da je sada spreman da na US openu ide na titulu.

Đoković je turnire u Torontu i Sinisinatiju završio već u osmini finala nakon poraza od Francuza Žoa Vilfreda Conge i Španca Tomija Robreda.

"Poslednje tri nedelje, na turnirima u Torontu i Sinsinatiju, bile su veoma teške za mene u emotivnom smislu. Nisam uspevao da pronađem pravu igru i nisam se osećeao dobro na terenu. Ipak, na US openu se osećam se drugačije, ponovo sam skoncentrisan i spreman za uspehe", rekao je Đoković za sajt turnira.

On je u prvom kolu Otvorenog prvenstva SAD u tenisu pobjedio mladog Argentinca Dijega Švarcmana sa 6:1, 6:2, 6:4, posle 97 minuta igre.

"Zadovoljan sam prvim mečom. Dobro sam udarao lopticu. Dijego je veoma talentovan igrač i veoma je brz na terenu. Nije me pritiskao dovoljno servisima, mislim da mora na tome da poradi, ali odigrao je dobar meč", dodao je Đoković.

Njegov naredni protivnik biće Francuz Pol-Anri Matje. Đoković i Matje do sada su se sastajali šest puta i srpski teniser vodi sa 5-1 u pobjedama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije