Tenis

Đoković: Pritisak me motiviše

Đoković: Pritisak me motiviše
Đoković: Pritisak me motiviše

Prvi teniser svijeta Novak Đoković zadovoljan je igrom na startu US opena. Nakon pobjede nad Dijegom Švarcmanom rezultatom 6:1, 6:2, 6:4, istakao je da se dobro osjeća u Njujorku, da je spreman za turnir i da ga pritisak dodatno motiviše.

Nole je u noći između ponedjeljka i utorka savladao Argentinca poslije 97 minuta igre na "Artur Eš" stadionu u Njujorku.

"Zadovoljan sam kako sam igrao. Dobro sam udarao lopticu. Dijego je veoma talentovan, kreće se brzo, a mora još malo da radi na servisu, nije me pritiskao dovoljno servisima. Bilo je jasno da mu je ovo prvi veliki meč u karijeri, prvi meč na grend slemu s tvrdom podlogom, i to na najvećem stadionu u večernjem terminu. Siguran sam da je bio nervozan. Želim mu sve najbolje u karijeri i poručujem mu da nastavi da radi. Ima talenat i potencijal za visok plasman", istakao je Đoković, a prenio B92.

Prije dolaska u Njujork srpski teniser je prošao težak period i prerane eliminacije na turnirima u Torontu i Sinsinatiju.

"Poslednje tri nedelje su mi bile teške na emocionalnom planu. Nisam uspevao da nađem svoju igru i nisam se osećao dobro na terenu. Svašta mi se desilo u privatnom životu u poslednja dva meseca, pretpostavljam da mentalno nisam bio spreman da se takmičim na visokom nivou, kakav Toronto i Sinsinati traže. Sada je drugačije. Ovde se mnogo bolje osećam. Ponovo sam skoncentrisan i spreman za turnir", istakao je Đoković.

Rekao je da je činjenica da je prvi nosilac privilegija, ali i obaveza, te dodao:

"Pritisak je sastavni deo sporta, navikao sam na njega. Uživam u njemu na taj način što on daje smisao onome što radim. Dodatno me motiviše."

Đoković je u više navrata isticao da mu je večernji termin na stadionu "Artur Eš" omiljeno okruženje na cijelom turu.

"Uživanje je igrati noćne mečeve u Njujorku. Nekad se desi da igrate do ponoći, nekad i duže. Ali večernji mečevi su posebna stvar, pogotovo kada je veče otvaranja", naglasio je prvi teniser svijeta.

Đoković će u drugom kolu u četvrtak igrati s Francuzom Polom Anrijem Matjeom, kojeg je pobijedio pet puta u dosadašnjih šest mečeva.

"Bićemo obojica sveži i spremni za duel. Nadam se da ću biti dobar kao što sam bio u prvom meču", rekao je Đoković.

Pobjedu je upisao i Britanac Endi Mari (8), ali uz dosta problema jer su ga mučili grčevi u duelu s Holanđaninom Robinom Haseom, kojeg je savladao 6:3, 7:6 (6), 1:6, 7:5.

"Osjećao sam se odlično prije duela, ali tokom meča su me mučili grčevi u cijelom tijelu i to nagovještava da problemi imaju veze s onim što jedem ili pijem, jer da je u pitanju dio tijela, to bi bilo zbog fizičke spreme. Posebno sam osjetio grčeve u lijevoj podlaktici, a tu ruku nisam koristio u poređenju s ostalim dijelovima tijela. Nisam znao šta da radim u trećem setu, da li da čuvam energiju ili da probam da završim meč", rekao je Mari.

On će u drugom kolu igrati protiv Nijemca Matijasa Bahingera, koji je eliminisao Čeha Radeka Štepaneka pobjedom od 6:3, 6:2, 6:2.

U srpskom duelu Jelena Janković (deveti nosilac) je pobijedila Bojanu Jovanovski 6:2, 6:3 i izborila meč sa Bugarkom Cvetanom Pironkovom, koja je savladala Italijanku Karin Knap 6:4, 6:3. Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni je pobijedila Španjolku Garbin Muguruzu (25) sa 6:3, 7:6 (4) i igraće s Izraelkom Šahar Per.

Teniserke

Važniji rezultati prvog kola: Simona Halep (Rum, 2) - Danijel Rouz Kolins (SAD) 6:7 (2), 6:1, 6:2, Venus Vilijams (SAD, 19) - Kimiko Date-Krum (Jap) 2:6, 6:3, 6:3, Marija Šarapova (Rus, 5) - Marija Kirilenko (Rus) 6:4, 6:0, Agnješka Radvanska (Polj, 4) - Šaron Fičman (Kan) 6:1, 6:0, Jelena Janković (Srb, 9) - Bojana Jovanovski (Srb) 6:2, 6:3.

Teniseri

Važniji rezultati prvog kola: Novak Đoković (Srb, 1) - Dijego Švarcman (Arg) 6:1, 6:2, 6:4, Stanislas Vavrinka (Šva, 3) - Jiri Veseli (Češ) 6:2, 7:6 (6), 7:6 (3), Endi Mari (VBr, 8) - Robin Hase (Hol) 6:3, 7:6 (6), 1:6, 7:5, Miloš Raonić (Kan, 5) - Taro Daniel (Jap) 6:3, 6:2, 7:6 (1), Žo-Vilfrid Conga (Fra, 9) - Huan Monako (Arg) 6:3, 4:6, 7:6 (2), 6:1, Fernando Verdasko (Špa, 31) - Blaž Rola (Slo) 6:3, 3:6, 7:5, 1:6, 6:4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije