Tenis

Đoković: Rodžer Federer za mene predstavlja inspiraciju

Đoković: Rodžer Federer za mene predstavlja inspiraciju
Đoković: Rodžer Federer za mene predstavlja inspiraciju

Novak Đoković osvajač je 11 Grand Slamova, a i dalje na prvom mjestu stoji Rodžer Federer.

Sjajni Švicarac i po mnogima najbolji i najelegantniji teniser svih vremena ima 17, a upravo u njemu Novak Đoković vidi inspiraciju:

„Rodžer je na mnogo načina inspiracija mnogim ljudima. On je veliki šampion, neko ko je veoma istrajan. On nastavlja da igra u svojim godinama na najvišem nivou. Odigrali smo prošle godine dva Grand Slam finala, na Vimbldonu i US openu. Stigao je ponovo u Melbrurn do polufinala, tako da definitivno ne odustaje. On osjeća da još uvijek može da se bori za najveće trofeje i ne vidim zbog čega bi prestao da igra. Ne postoji razlog. On igra na veoma visokom nivou. Kreće se dobro, igra sjajno, a ima 34 godine“, rekao je Đoković.

Najbolji teniser svijeta kaže da ga Federerov primjer ohrabruje jer, kako kaže, ima želju da igra tenis još barem pet godina na najvišem nivou.

„To i meni daje određeni komfor i uzbuđenje jer definitivno imam osjećaj da imam ispred sebe još mnogo godina. Da li ću uspjeti da u tim godinama igram na tom nivou? Ne znam, ali ću svakako dati sve od sebe“, kazao je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije