Tenis

Đoković: Šta drugo očekivati od meča sa Rafom

Đoković: Šta drugo očekivati od meča sa Rafom
Đoković: Šta drugo očekivati od meča sa Rafom

Novak Đoković istakao je koliko je teško igrati sa Rafaelom Nadalom koga smatra za jednog od najboljih tenisera u istoriji.

Prvi reket svijeta je poslije velike borbe u dva seta dobio 48. duel sa Špancem i izborio finale Indijan Velsa.

"Uvek je izazov i zadovoljstvo igrati protiv Rafe. On je jedan od najboljih tenisera u istoriji igre, sigurno jedan od mojih najvećih rivala. Prvi set je bio veoma tesan, odlučili su ga poen-dva u taj-brejku. Gledao sam kako da prođem kroz to. U drugom je bilo isto, napred-nazad, mislim da sam sredinom seta napravio ključni brejk. To mi je omogućilo da zaigram agresivnije. Sve u svemu, težak meč, ali šta drugo očekivati kada igraš protiv Rafe", rekao je Đoković.

Nije izgledalo dobro za Đokovića na otvaranju meča jer je već u drugom gemu izgubio servis, a "rival" mu je bio i vetar.

"Uslovi nisu bili laki, ali su isti za obojicu igrača. Izgubio sam set u drugom gemu sa dve duple greške. Borio sam se žestoko u trećem da ga vratim. Uspeo sam, neke stvari sam mogao uraditi bolje, ali sam na kraju odigrao dobro i zadovoljan sam što sam stigao do finala", zaključio je Đoković.

Đoković će u finalu u nedelju igrati protiv Miloša Raonića za petu titulu u Indijan Velsu, a 27. Masters u karijeri. Meč počinje u 21 sat uz direktan prenos na RTRS-u.

(NN/b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije