Tenis

Đoković: Stefan će sam izabrati čim će se baviti

Đoković: Stefan će sam izabrati čim će se baviti
Đoković: Stefan će sam izabrati čim će se baviti

Ne znam da li će Stefan igrati tenis ili ne. Neću ništa da namećem svom detetu. Za šta god da se odluči, ja ću ga podržati, kazao je najbolji teniser svijeta Novak Đoković uoči starta mastersa u Parizu.

Nole u francuskoj prijestonici brani titulu i 1.000 ATP bodova, a novinare je više od tenisa zanimalo kako se srpski teniser snalazi u novoj ulozi - kao otac.

"Pre nego što nam se rodio sin, mnogi su mi govorili da ću videti kakav je to osećaj i da je to teško opisati rečima. I bili su u pravu! Osećaj je neverovatan posle prvih nekoliko dana, koliko sam proveo sa suprugom i sinom, prisećajući se svih ovih meseci pre porođaja, kroz šta smo sve prolazili žena i ja. Pogotovo ona! Šalim se uvek sa svojim kumom da bi ženama trebalo podići spomenik zbog onoga što prolaze i proživljavaju i bolova koje trpe. Jelena je bila izuzetno hrabra", kaže Nole.

Brak i dijete su novine u Đokovićevom životu, koje su stigle u 2014, a mnogi sumnjaju da će zbog toga biti manje koncentrisan na tenis. On kaže da griješe.

"Što se tiče mojih životnih prioriteta i vrednosti, beba i moja supruga su broj jedan. To je apsolutno jasno. Važno mi je da učestvujem u životu deteta koliko god mogu. Da budem tu u njegovom odrastanju, njegovom detinjstvu. Nadam se da će se to pozitivno odraziti na moju karijeru. Što se tiče mog pristupa tenisu, ništa se nije promenilo. Još sam tu, borim se, takmičim se, pokušavam da budem prvi na svetu i da osvajam titule. Možda ću, eventualno, imati određena prilagođavanja zbog toga što sam sada otac, ali ništa se faktički neće promeniti u mom pristupu tenisu, rasporedu turnira, igranju i treninzima", rekao je Đoković.

Već se priča o tome ko će biti bolji teniser, Stefan ili Federerovi sinovi, a dok oni ne stasaju, njihovi očevi će u "bijelom sportu" još neko vrijeme da vode glavnu riječ. Nole je večeras u odbranu titule krenuo mečom sa Filipom Kolšrajberom, dok će Federer na megdan Žeremiju Šardiju, koji je danas pobjedio Kenija de Šepera sa 7:6(5), 7:6 (4).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije