Tenis

Đoković: Strahovi izvlače najbolje iz mene

Đoković: Strahovi izvlače najbolje iz mene
Đoković: Strahovi izvlače najbolje iz mene

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković spremno dočekuje Rolan Garos, jedini grend slem turnir koji nema u svojoj bogatoj kolekciji. Ima samopouzdanja, ali nije uvijek bilo tako.

"Tokom godina sam uspeo da shvatim kako da se suočim sa strahom i kako da ga prevaziđem. Prošao sam kroz neke situacije u životu i na terenu kada nije sve bilo kako treba, kada sam sumnjao u sebe, ali su me ti trenuci učinili uspešnim. Mislim da je važno verovati u sebe, boriti se sa svojim strahovima u svakoj situaciji, iako oni ponekad izvlače najbolje iz tebe", rekao je Đoković za sajt turnira u Rimu.

Da je u odličnoj formi potvridio je u nedjelju u glavnom gradu Italije, gdje je u finalu savladao Rodžera Federera sa 6:4, 6:3 i došao do 22. trijumfa u nizu, pete titule ove sezone, a 53. u karijeri. Posljednji uspjesi daju mu nadu da može da nastavi niz pobjeda.

"Činjenica da sam uspeo da pobedim na toliko mečeva zaredom mi daje razlog da se nadam da to mogu da ponovim i to je prisutno u mojoj podsvesti. Želim da nastavim da pobeđujem dokle god mogu, ne želim da razmišljam da bi strah ili nešto drugo mogli da mi budu prepreka i da mi prekinu niz. Uvek pokušavam da dam sve od sebe, bez obzira na kom turniru igram, a takav pristup me doveo tu gde sam sada", naglasio je Nole.

Na pitanje da li može da ponovi uspjeh iz 2011. godine, kada je osvojio tri grend slem titule, pet titula na masters turnirima i ukupno deset titula, odgovorio je:

"Ne znam. Postoje stvari koje su van vaše kontrole, ono na šta možete da utičete je sadašnjost i kako možete da se izborite za dobru poziciju u budućnosti. Nadam se da će me ovakvo razmišljanje dovesti daleko na Rolan Garosu, jer mi je to u ovom trenutku prioritet."

Grend slem u Parizu počinje 24. maja, malo je dana za pripremu ostalo, ali Nole ističe da neće imati drugačiji pristup nego što je imao za prethodne turnire.

"Ne mislim da moram da se više pripremam ili radim nešto posebno da bih bio uspešan na Rolan Garosu. Bio sam veoma blizu titule ranije, igrao sam nekoliko puta u finalu, moram samo da se pripremim za turnir kao i za sve ostale, da nastavim s rutinom i nadam se da će mi to doneti uspeh", rekao je Đoković, kojeg je tokom otvaranja šampanjca čep zamalo pogodio u oko.

Nole u Pariz ide sa 4.610 bodova više na ATP rang-listi u odnosu na drugoplasiranog Federera, koji je, ipak, smanjio razliku u odnosu na prošlu sedmicu jer je u Rimu osvojio 590 bodova. Đoković je odbranio titulu, tako da nije dobio dodatne bodove, ali Švajcarac zbog boljeg rezultata nego 2014. jeste. Takođe, Federer je postao prvi teniser koji je od turnira zaradio više od 90 miliona dolara. Treći na ATP listi i dalje je Endi Mari, dok Tomaš Berdih na četvrtoj poziciji bilježi plasman karijere.

Proslava s roditeljima

Đoković je odbranu titule u Rimu proslavio s timom, navijačima, ali i roditeljima Dijanom i Srđanom.

"Ne viđamo se mi često. Zato sam jedva dočekao da provedemo nekoliko dana zajedno, pre nego što krenem u Pariz", rekao je Đoković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije