Tenis

Đoković: Svaki udarac je bio bolan

Đoković: Svaki udarac je bio bolan
Đoković: Svaki udarac je bio bolan

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je povreda ručnog zgloba onemogućila da igra na visokom nivou u polufinalu turnira u Monte Karlu.

Drugi reket svijeta je poražen od Rodžera Federera sa 2:0 u setovima (7:5, 6:2), a od završnice prvog seta bilo je evidentno da ima velikih poteškoća.

"Razočaran sam što nisam mogao da igram dobro kao da sam dovoljno zdrav. Svaki udarac je bio bolan, a pogotovo tokom servisa. Nisam mogao da pružim više od ovoga", rekao je Đoković, a prenosi B92.

Novak je u dosadašnjem dijelu takmičenja u Monte Karlu igrao impresivno, a prethodnim mečevima savladao je tri španska tenisera, Montanjesa, Karenja Bustu i Garsiju Lopesa, uz svega jedan izgubljeni set.

"Šteta je da na ovakom velikom turniru u završnici takmičenja, kada se sastajete protiv Federera, ne možete da igrate na visokom nivou, jer vam neka sporedna stvar oduzima svu energiju i trud", dodao je Đoković.

Njemu prije duela sa Federerom bandažiran desni ručni zglob, međutim to nije uspjelo da smanji intenzitet bola.

"Povredu zgloba vučem već 10 dana, ali sam pokušao da ne razmišljam i ne pričam o tome. Uradio sam sve što sam mogao tokom tog perioda da se zalečim, bio sam na lekovima svaki dan, radio sam različite terapije, primao injekcije, ali nije uspelo", objasnio je Đoković.

Srpski teniser je dodao da nije želio da preda meč zbog eventualnih loših komentara javnosti.

"Nisam želeo da predam meč, jer bi ljudi onda počeli da pričaju razne stvari o meni... To je glavni razlog. Ovim sam pokazao moju snagu ili šta god da sam to imao. Jednostavno sam želeo da ostanem do kraja na terenu", zaključio je Đoković.

Federer će se u finalu sastati sa sunarodnikom Stanislasom Vavrinkom, koji je u drugom polufinalnom okršaju pobijedio Španca Davida Ferera sa 2:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije