Tenis

Đoković: Vratila mi se oštrina

Đoković: Vratila mi se oštrina
Đoković: Vratila mi se oštrina

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u šesnaestinu finala US opena savladavši u drugom kolu Francuza Pola Anrija Matjea 6:1, 6:3, 6:0.

Đoković je, očekivano, veoma lako preskočio drugu prepreku na turniru, koji je osvojio 2011. godine, i najavio pohod na novu titulu.

"Igrao sam mudro, menjao sam ritam, pokušavao sam da mu ne dam dve iste lopte, pošto voli kada mu neko igra ravno sve vreme. Gledao sam da ga pomeram iz jednog ugla u drugi jer se ne kreće možda kao pre tri-četiri godine, ali ima dosta iskustva i nisam želeo da mu dopustim da se vrati u meč", rekao je Đoković na konferenciji za novinare.

Prvi reket svijeta je rano ispadao na turnirima masters serije u Torontu i Sinsinatiju, ali vjeruje da će u Njujorku biti drugačije.

"Dosta stvari je nedostajalo u Torontu i Sinsinatiju, želeo sam da postignem bolje rezultate, ali očigledno nisam bio spreman, najviše psihički, za takmičenje na tom visokom novou...", naveo je Đoković i dodao:

"Vratila mi se oštrina. Želim da pružim svoje najbolje partije, da doguram što dalje. Neke od najboljih partija u karijeri sam pružao na ovom terenu. Odgovaraju mi uslovi, odigrao sam dva odlična meča i nastaviću tako".

Đoković će u narednom kolu igrati protiv Amerikanca Sema Kverija, koji je pobijedio Španca Giljerma Garsiju Lopeza (6:3, 6:4, 6:4). Nole je dosad osam puta igrao s Kverijem i zabilježio sedam pobjeda.

"Biće motivisan da me pobedi. Njemu mnogo toga zavisi od servisa, ako ga služi, onda je agresivan i dobar, a ako ga ne služi, onda polako gubi samopouzdanje i postaje ranjiv", naglasio je Đoković.

Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u šesnaestinu finala US opena nakon što je u drugom kolu nadigrala Amerikanku Medison Kiz - 7:6 (4), 2:6, 7:5. Dvadesetjednogodišnja Krunićeva, trenutno 145. na WTA listi, ostvarila je fantastičan uspjeh, najveći u dosadašnjoj karijeri. Sa druge strane, Ana Ivanović je razočarala porazom od Čehinje Karoline Pliškove u dva seta 5:7, 4:6. Takmičenje u Njujorku završila je i mlada Ketrin Sisi Bejlis, koja je poražena u drugom kolu od Zarine Dijas 3:6, 6:0, 2:6: I pored poraza, Bejlisova je obilježila posljednji gren slem sezone pošto je u prvom kolu uspjela da izbaci 12. nositeljku Dominiku Cibulkovu, iako ima samo 15 godina.

Nole režiser

Novak Đoković će režirati film, a svoje fanove poziva da mu pošalju fotografije i video-snimke sa tagom #smashthesilence i tako se prijave na konkurs.

"Želim da vidim emociju! Hajmo, ljudi!", rekao je Novak u svojoj kratkoj reklami.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije