Tenis

Đoković: Znao sam da neće biti lako, čak i posle prvog seta

Đoković: Znao sam da neće biti lako, čak i posle prvog seta
Đoković: Znao sam da neće biti lako, čak i posle prvog seta

DUBAI - Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je poslije pobjede nad Tomašem Berdihom da je znao da neće imati lak posao čak i nakon superiorno dobijenog prvog seta.

Srpski as je izborio plasman u finale turnira u Dubaiju savladavši Čeha sa 6:0, 5:7, 6:4, a meč je obilježen njegovom briljantnom partijom u prvom setu, kada osmom teniseru sa ATP liste nije prepustio nijedan gem.

"Čak i posle prvog prvog seta, koji je išao na perfektan način i kada sam igrao veoma dobro, znao sam da meč nije završen. Samo sam hteo da ostanem na tom nivou, ali bilo je teško", izjavio je Đoković poslije dvosatnog, jubilarnog 20. međusobnog okršaja i 18. pobjede nad Berdihom.

"Imao sam mnogo neiznuđenih grešaka u nastavku. U trećem setu nisam baš sjajno kontrolisao lopticu, ali nekako sam uspeo da se držim", kazao je Đoković, koji se u borbi za titulu sutra sastaje sa Rodžerom Federerom.

Biće to njihov 37. međusobni okršaj, a Švajcarac je za sada uspješniji i vodi sa 19:17.

"Kada igrate protiv Rodžera, to je uvek veliki izazov. Ako želite da osvojite turnir morate da igrate najbolji tenis, posebno protiv njega u finalu, a naročito ovde. Osećam da mu odgovara ova vrsta podloge i da će igrati najbolje što može", zaključio je Đoković, koji u Dubaiju juri petu titulu, a ukupno 50. u karijeri.

Berdih je ocijenio da nije imao sreće, ali je priznao da je Đoković zasluženo slavio.

"Nisam bio srećnik. Uprkos tome mogu naći par stvari koje su pozitivne, kao i negativne. Bio je to neizvjestan duel, ali tako je kako je. Pokušavao sam da steknem šansu za trijumf, ali na kraju ipak nisam uspio", rekao je češki teniser.

Finale ATP turnira u Dubaiju između Đokovića i Federera na programu je u subotu od 16 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije