Tenis

Đoković bježi Federeru

Đoković bježi Federeru
Đoković bježi Federeru

Prvi teniser svijeta Novak Đoković profitirao je i pored poraza u finalu turnira u Dubaiju. Povećao je prednost na ATP rang-listi za 120 bodova u odnosu na drugoplasiranog Rodžera Federera.

Nole je dobio bodove pošto je branio polufinale od prošle godine. Na današnjoj ATP listi imaće 13.165 bodova, a Federer ostaje na 9.205 jer je branio trofej.

Švajcarac je u subotu srpskog tenisera savladao rezultatom 6:3, 7:5 za sedmu titulu u Dubaiju, a 84. u karijeri. Bio je to njihov 37. međusobni duel i 20. pobjeda Švajcarca, koji je bolje servirao i koristio brejk šanse. Iskoristio je obje, dok Đoković nije realizovao nijednu od sedam.

"Čestitam Federeru! Bio je bolji. Sjajno je servirao u odlučujućim trenucima. Pokušao sam sve, ali mu nisam mogao ništa", rekao je Đoković.

Voditelj na terenu ga je pitao kako komentariše činjenicu da je imao sedam brejk lopti, a da je izgubio meč, na šta je Novak s osmijehom odgovorio:

"Isto to će me Boris (trener Boris Beker) pitati uskoro. Možda on umjesto mene zna odgovor. Ja ne znam šta da kažem. Nisam u ovom meču imao mnogo šansi protiv Rodžera uprkos tih sedam brejk lopti".

Federer je rekao da je on bio bolji u prvom, a Nole u drugom setu i dodao:

"Imao je više šansi i mučio sam se na njegovom servisu. Ali, ključan gem je bio pri rezultatu 5:5, 40:0 za njega. Uspio sam da napravim brejk. Možda je čak važnije to što sam spasio sve njegove brejk lopte".

Federer je izjavio da je njegovo rivalstvo sa Đokovićem postalo veliko.

"Mislim da je naše rivalstvo postalo lijepo. Igramo veoma lijepo jedan protiv drugoga i ljudi vole kad se sastajemo. Vjerujem da ne moramo mnogo da prilagođavamo igru jedan drugome. Možemo da igramo svoju igru, pa neka bolji pobijedi", rekao je Federer, a prenio sajt Asocijacije teniskih profesionalaca.

Oni su se prvi put sastali na mastersu u Monte Karlu 2006, kada je Federer slavio u tri seta, a Švajcarac ističe da mu je drago što je Đoković mnogo napredovao od tada.

"Drago mi je što vidim da je Novak toliko napredovao. Postao je nevjerovatan igrač, posebno u posljednjih pet-šest godina. Sada je jasna njegova igra i postao je igrač sa najboljom kretnjom na svijetu. Zadovoljstvo je igrati s njim", dodao je Federer.

Srbin Nenad Zimonjić i Ajsam Ul Hak Kureši iz Pakistana su u finalu dubla izgubili od indijsko-kanadskog para Rohan Bopana - Danijel Nestor 4:6, 1:6.

 

Dejvis kup

Đoković se iz Dubaija vraća u Srbiju, gdje će od 6. do 8. marta u Kraljevu predvoditi reprezentaciju Srbije u duelu sa Hrvatskom. Biće to meč prvog kola Svjetske grupe Dejvis kupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije