Tenis

Đoković čeka kvalifikanta

Đoković čeka kvalifikanta
Đoković čeka kvalifikanta

Srpski teniser Novak Đoković odbranu titule na mastersu 1.000 u Indijan Velsu počeće u drugom kolu duelom sa kvalifikantom, odlučeno je žrijebom.

Šampion iz 2008. i 2011. godine slobodan je u prvom kolu 4.694.969 dolara vrijednog turnira, koji će startovati danas. Potencijalni rivali srpskog tenisera u trećem kolu su Kevin Anderson (Južna Afrika, 29) i Filip Kolšrajber (Nemačka), u četvrtom bi mogao da se sastane sa Rišarom Gaskeom (Francuska, 16) ili Florijanom Majerom (Njemačka, 18), a u četvrtfinalu sa Tomašom Berdihom (Češka, 7), Nikolasom Almagrom (Španija, 12), Keijem Nišikorijem (Japan, 17) ili Endijem Rodikom (SAD, 30). Protivnici u polufinalu mogli bi da mu budu Endi Marej (Velika Britanija, 4), Mardi Fiš (SAD, 8), Džon Izner (SAD, 11) ili Žil Simon (Francuska, 13), a prije finala ne može da se sastane sa Rafaelom Nadalom (Španija, 2), Rodžerom Federerom (Švajcarska, 3), Davidom Fererom (Španija, 5) i Žo-Vilfridm Congom (Francuska, 6), jer su oni u drugoj polovini žrijeba.

"Turnir u Indijan Velsu je veoma bitan i moram da budem maksimalno spreman", rekao je Đoković, kojem će biti veoma teško da dođe do 30. titule u karijeri i milion dolara, koliko donosi pobjeda na prestižnom turniru.

Nole je nakon fantastične 2011. godine, u kojoj je osvojio 10 titula, i ovu sezonu dobro počeo. Odbranio je titulu na Australijen openu, prvom grend slem turniru sezone, ali nije uspio isto da uradi u Dubaiju. Poražen je u polufinalu od Mareja.

Pun samopouzdanja dolazi treći teniser svijeta Federer, koji je osvojio pet od posljednjih sedam turnira na kojima je igrao. Ove sezone je pobijedio u Roterdamu i u Dubaiju i vjeruje da može do još jednog trofeja, 73. u karijeri.

Federer će u drugom kolu igrati sa pobjednikom meča Dmitri Tursunov (Rusija) - Denis Kudla (SAD). U prvom kolu, pored ostalih, slobodni su Srbi Janko Tipsarević (10. nosilac) i Viktor Troicki (25) te Hrvat Marin Čilić (24). Ivo Karlović iz Hrvatske će igrati u prvom kolu s Poljakom Lukašom Kubotom, a njegovom sunarodniku Ivanu Dodigu protivnik će biti Grigor Dimitrov iz Bugarske.

Novakovi nastupi u Indijan Velsu

2011.   titula, pobjeda nad Rafaelom Nadalom

2010.   4. kolo, poraz od Ivana Ljubičića

2009.   četvrtfinale, poraz od Endija Rodika

2008.   titula, pobjeda nad Mardijem Fišom

2007.   finale, poraz od Rafaela Nadala

2006.   4. kolo, poraz od Žulijena Benetoa

Pobjeda Delića

Bh. teniser Amer Delić bio je uspješan u prvom kolu kvalifikacija turnira masters serije 1.000 u Indijan Velsu. On je savladao Brazilca Hulija Silvu (19. nosilac) rezultatom 6:2, 7:6 (2), a sinoć je u finalnoj rundi kvalifikacija igrao sa drugim nosiocem kvalifikacija Nijemcem Tobiasom Kamkeom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije