Tenis

Đoković ekspresno savladao Dolgopolova za drugo kolo Rima

Đoković ekspresno savladao Dolgopolova za drugo kolo Rima
Foto: Reuters | Đoković ekspresno savladao Dolgopolova za drugo kolo Rima

Srpski teniser Novak Đoković pobijedio je Aleksandra Dolgopolova iz Ukrajine u prvom kolu Mastersa u Rimu 2-0, 6:1, 6:3 za manje od sat vremena igre.

Novak je bio raspoložen i mnogo bolji od protivnika. To pokazuje podatak da je u prvom setu koji je trajao samo 20 minuta napravio tri brejka, da je od početka meča što bi teniseri rekli "crtao" po šljaci u prijestonici Italije.

U drugom setu Ukrajinac je uspio da drži ravnotežu u prva dva gema, ali je nakon toga Novak prebrodio malu krizu, tokom koje je spasavao brejk loptu i ponovo zagospodario terenom.

U narednom kolu, srpskog tenisera čeka bolji iz duela kvalifikanata Bašilašvilija i Baldija.

 

 

Novak je od danas 18 teniser svijeta, što mu je najgori plasman u posljednjih 12 godina, dok je ukrajinski teniser trenutno na 57. poziciji ATP rang liste.

Đoković i Dolgopolov do sada su odigrali pet međusobnih mečeva i svih pet puta slavio je srpski teniser. Posljednji put Novak je pobijedio Ukrajinca u Sinsinatiju 2015. godine.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 5,444,985 evra. Trofej osvojen prošle godine brani Nijemac Aleksandar Zverev, a prvi nosilac je Rafael Nadal iz Španije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije