Tenis

"Đoković je poslije Majamija htio da napusti tenis"

"Đoković je poslije Majamija htio da napusti tenis"
Foto: Arhivska fotografija | "Đoković je poslije Majamija htio da napusti tenis"

Dan pošto je Novak Đoković osvojio četvrtu vimbldonsku titulu, nekadašnji italijanski teniser Filipo Volandri kaže da je srpski teniser razmišljao o povlačenju krajem marta.

"To je ostvarenje sna, pogotovo kada razmislimo o tome da je poslije Majamija razgovarao sa svojim timom i rekao: 'Vidite, hajde da razgovaramo sa mojim sponzorima jer nisam siguran da li želim da nastavim da igram ili ne'. Zaista je razmišljao o tome da prestane da igra tenis", rekao je 36-godišnji Volandri.

Novak je poslije finala Vimbldona rekao da se u Indijan Velsu i Majamiju osjećao najgore na terenu otkad je profesionalni teniser.

"Baš sam o tome razgovarao sa Fabijom Fonjinijem prije nekoliko dana, ali znali smo da će povratiti samopouzdanje kada dobije dva meča visokog nivoa. Naravno, nismo očekivali da osvoji Vimbldon, ali već poslije trećeg kola i duela sa Edmundom vidjeli smo poboljšanog Đokovića".

Uslijedile su pobjede nad Hačanovom, Nišikorijem, pa epska pobjeda nad Nadalom 10:8 u petom setu.

"Taj duel sa Nadalom bio je jedan od najljepših, barem u posljednje dvije godine. Zagrljaj sa sinom bio je tako ijlep, kao san", zaključio je Volandri, nekadašnji 25. teniser svijeta i osvajač dvije ATP titule.

Novak je do sada osvojio 13 Gren slem titula, od toga četiri na Vimbldonu.

(sportklub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije