Tenis

Đoković na Gruzijca u drugom kolu Rima

Đoković na Gruzijca u drugom kolu Rima
Foto: Tanjug/AP | Đoković na Gruzijca u drugom kolu Rima

Srpski teniser Novak Đoković igraće u drugom kolu Mastersa u Rimu protiv gruzijskog igrača Nikolosa Bazilašvilija.

Bazilašvili je sa 2-1 (6:4, 4;6, 6:4) za dva sata pobijedio domaćeg igrača Filipa Baldija i dospio u drugo kolo gdje ga čeka nekadašnji šampion ovog Mastersa.

Gruzijskim teniseru, trenutno 74. na ATP listi je u prvom setu bio dovoljan jedan brejk za 4:3 da prelomi taj dio igre u svoju korist.

U drugom su teniseri bili sigurni u svojim servis gemovima sve do četvrtog u kom je Baldi iskoristio drugu brejk loptu i poveo sa 3:1. Uslijedio je pad u njegovoj igri i 370. igrač planete je dozvolio Gruzijcu da izjednači na 4:4.

Najbolji gem u meču viđen je kada je Bazilašvili pokušao da iskoristi mentalnu prednost i brejkom za 5:4 završi posao. Baldi se izvukao poslije dvije brejk lopte i on je poveo 5:4, pa je u narednom gemu slomio Bazilašvilija brejkom za 6:4 i poravnanje u setovima.

Na sličan način kako je dobio prvi set, iskusniji Bazilašvili je dobio i treći set brejkom za 3:2 poslije čega je tu prednost samo održao i sa 6:4 otišao dalje.

Đoković i Bazilašvili će na teren u srijedu, a srpski igrač je u prvom kolu sa 2-0 za nepunih sat vremena bio bolji od Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova. Pobjednik duela Đokovića i Bazilašvilija će igrati protiv Iznera ili Alberta Ramos-Vinjolasa u narednoj rundi.

U preostala dva meča završena do 17 časova Damir Džumhur je bio bolji od Fernanda Verdaska sa 2-0, 6:3, 6:1, dok je Luka Puj pobijedio Andreasa Sepija 2-1 6:2, 3:6 i 7:6(3).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije