Tenis

Đoković na startu AO protiv kvalifikanta

Đoković na startu AO protiv kvalifikanta
Foto: Tanjug/AP | Đoković na startu AO protiv kvalifikanta

Dobra vijest sa žreba u Melburnu je da su Nadal i Federer u drugom delu kostura od Đokovića. Ona manje lijepa informacija je da na putu do eventualnog finala sa Rafom ili Rodžerom Novak nema nimalo lake rivale.

Poslije kvalifikanta u prvoj rundi Australijan opena (14-27. januar), Đoković bi mogao da se sastane sa Congom (pao na 177. mjesto) ili Kližanom, a već u trećem vreba mlada zvjerka Denis Šapovalov.

Potencijalni rival prvog nosioca u osmini finala biće David Gofan, a u četvrtfinalu Kei Nišikori. U polufinalu su mogući dueli sa Dominikom Timom ili Aleksanderom Zverevom.

Branilac titule Rodžer Federer igraće u prvom kolu protiv Denisa Istomina iz Uzbekistana, dok će Rafael Nadal startovati protiv domaćeg tenisera Džejmsa Dakvorta, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora.

Laslo Đere sastaće se na startu sa Jevgenijem Donoskojem, dok će Filip Krajinović početi turnir protiv 17. nosioca Marka Čekinata. Janko Tipsarević će prvi meč posle skoro godinu i po dana pauze igrati protiv Grigora Dimitrova, a Dušan Lajović ide na okršaj sa Pablom Kuevasom.

Aleksandra Krunić izvukla je Zarinu Dijas iz Kazahstana, a za plasman u glavni žrijeb sutra ujutru boriće se Ivana Jorović, Viktor Troicki i Miomir Kecmanović.

Đoković uveliko trenira u Melburnu, a danas je pobijedio Endija Mareja u kontrolnom meču - 6:4, 4:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije