Tenis

Đoković najbolji u 2014. godini

Đoković najbolji u 2014. godini
Đoković najbolji u 2014. godini

Najtiražniji američki dnevni list USA Today proglasio je prvog igrača svijeta Novaka Đokovića za najboljeg tenisera u 2014. godini.

Za sudije izbora koji su napravili časopis USA Today i Teniski kanal izabrani su bivši najbolji igrači svijeta Martina Navratilova i Džim Kurijer, kao i novinar Dag Robson.

Od njih je traženo da odaberu tri najbolja tenisera i tri najbolja meča i da nakon toga izaberu najbolje u ovoj godini.

Odlučili su da je srpski teniser Novak Đoković najbolji igrač, a njegov meč sa Švajcarcem Rodžerom Federerom, u finalu Vimbldona, proglašen je za najbolji meč u 2014. godini.

"Novak je izabran za najboljeg jer je osvojio Vimbldon i pošto je dominantnom igrom u završnici godinu završio na prvom mestu ATP liste. Bio je nevjerovatno konstantan, ostvario je skor od 61 pobjede i osam poraza, ali je osvojio i sedam titula", rekao je Džim Kurijer.

Sudije su donijele jednoglasnu odluku da je finalni meč Vimbldona, koji je Đoković dobio poslije pet setova, najbolji u 2014. godini. Srpski teniser tada je pobijedio osvajača 17 grend slem titula sa 6:7, 6:4, 7:6, 5:7, 6:4.

"Taj meč je spasio Đokovićevu sezonu. Da je Federer osvojio peti set, najvjerovatnije bi godinu završio na prvom mjestu ATP liste", rekao je novinar časopisa USA Today Dag Robson.

U konkurenciji za najboljeg igrača bila je i prva teniserka svijeta Amerikanka Serena Vilijams, kao i treća na WTA listi Rumunka Simona Halep.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije