Tenis

Đoković ne želi ulogu favorita

Đoković ne želi ulogu favorita
Đoković ne želi ulogu favorita

NJUJORK - Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je danas da ne smatra da je glavni favorit za osvajanje US Opena, ali dodao da na posljednjem Gren slem turniru u ovoj godini ima najviše ciljeve.

Srpski teniser je postavljen za prvog nosioca, a sutra će mu prvi rival na turniru biti Argentinac Dijego Švarcman.

"Uvek imam najviša očekivanja, posebno u ovoj fazi karijere gde osećam vrhunac fizičke snage. Želim to da iskoristim i pobedim što više mečeva, ali ima dosta dobrih tenisera. Ovo je poslednji Gren slem i želim da odigram najbolje što mogu. Biće dug put do trofeja, ali ja sam se spremio za to. To što Nadal ne igra menja dosta stvari, pošto se godinama nalazi na vrhu. Niko nije favorit, svi kreću od nule i sve je otvoreno", rekao je Đoković u intervjuu za sajt US Opena.

On je dodao da ne poznaje previše Švarcmana, koji se nalazi na 79. mjestu ATP liste.

"Znam samo da je mlad i talentovan igrač i da mu je specijalnost igra na šljaci. Gledao sam njegove snimke i pokušaću da se taktički spremim najbolje što mogu. Nezgodno je što nikad nisam igrao protiv njega, ali će igranje na glavnom terenu za njega biti veliko iskustvo. On nema šta da izgubi, ali iskustvo je na mojoj strani", kazao je prvi reket svijeta.

On je priznao da je trenutno više fokusiran na porodicu i rođenje djeteta, koje se očekuje za dva mjeseca.

"Osećam se sve bolje i to me ohrabrije pred US open. Želim da odigram najbolje što mogu, pošto nisam uspeo u Kanadi i Sinsinatiju. Nisam bio ni blizu svog nivoa, ali mnogo se stvari izdešavalo u protekla dva meseca i bio je to veoma emotivan period za mene. Sve je to normalno, prioriteti se menjaju, a sada je to moja porodica", zaključio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije