Tenis

Đoković razočaran porazom, ali ne i igrom

Đoković razočaran porazom, ali ne i igrom
Đoković razočaran porazom, ali ne i igrom

PARIZ - Vodeći teniser na svjetskoj rang listi Novak Đoković rekao je da je razočaran porazom, ali ne i igrom u današnjem finalu Otvorenog prvenstva Francuske protiv Španca Rafaela Nadala.

"Razočaran sam rezultatom, ali ne i igrom koju sam pružio. Uspeo sam da se vratim u meč, a da smo nastavili sinoć mozda bismo ušli u peti set. Sve se dešava sa razlogom, nije strašno i idemo dalje, sledi Vimbldon...", rekao je Đoković posle meča u Parizu sa

televiziju Prva.

Duel Đokovića i Nadala počeo je juče, ali je zbog kiše dva puta prekidan. Poslije drugog prekida, pri vođstvu Španca sa 2:1 u setovima i 2:1 u gemovima za Đokovića odlučeno je da se meč nastavi danas.

Po povratku na teren Nadal je oduzeo servis srpskom teniseru i potom kontrolisao igru do novog brejka za 7:5 u odlučujućem četvrtom setu.

"On (Nadal) je igrao fantastično tokom celog turnira. Sa njegove strane je uvek očekivano da će pružiti maksimum na sljaci", ocenio je Đoković.

Đokoviću je ovo bio prvi put da igra u finalu Rolan Garosa.

"Mislim da sam odigrao fenomenalan turnir, mogao sam da ispadnem i ranije od (Žo-Vilfreda) Conge, ali sam tada spasao četiri meč lopte... Nažalost, u finalu je mogao da bude samo jedan pobednik, a u ovom trenutku to je Nadal, koji je bio bolji", dodao je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije