Tenis

Đoković rutinski sa Tomićem, u trećem kolu protiv Delbonisa

Đoković rutinski sa Tomićem, u trećem kolu protiv Delbonisa
Foto: N.N. | Đoković rutinski sa Tomićem, u trećem kolu protiv Delbonisa

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković startovao je pobjedom na Mastersu u Majamiju. On je u drugom kolu savladao Bernarda Tomića sa 7:6 (2), 6:2.

Bio je to šesti susret Novaka sa teniserom iz Australije i njegova šesta pobjeda. Meč je trajao 73. minuta i utisak je da je to bio veoma dobar meč Đokovića na startu turnira.

Ako se poredi sa izdanjem u duelu sa Filipom Kolšrajberom u Indijan Velsu, kada je izgubio u dva seta, sada je sve bilo daleko bolje u Novakovoj igri, prije svega od kondicije i kretanja, pa do servisa i osnovnih udaraca.

Tomić je, kao i obično kad igra sa teniserima iz vrha, djelovao potpuno rasterećeno i treba istaći da je odigrao sasvim dobro u početnom setu koji je Đoković rešio u svoju korist u taj-brejku.

Poslije četiri gema u kojima nije bilo brejka, Tomić je taj koji je "probio led", uspioje u petom gemu da iznenadi broja jedan i povede sa 3:2, ali ne zadugo, jer je Đoković odmah uzvratio brejkom.

Do kraja seta nije bilo brejk prilika, i jedan i drugi su bili veoma sigurni na svom servisu tako da se ušlo u taj-brejk u kojem je Đoković bio dominantan.

Poveo je šestostrki šampion Majamija sa 4:1, potom je Tomić smanjio na 4:2, da bi naredna tri poena dobio Đoković čime je i osvojio prvi set.

Bilo je jasno da je Đoković poslije osvojenog seta u velikoj psihološkoj prednosti.

Uspeo je odmah da oduzme servis protivniku, potom je poveo sa 2:0 i ostatak meča bio je rutina za šampiona njegovog kalibra.

Činjenica je da je i Tomić pao u igri, na 4:2, Đoković je još jednom odzeo servis protivniku i potom odservirao za pobjedu, iskoristivši drugu meč loptu.

Bio je to njegov prvi trijumf na novom "Hard Rok" stadionu, koji istina nije bio ispunjen tokom ovog susreta.

U narednom kolu Đokovića očekuje susret sa Argentincem Federikom Delbonisom koji je poslije dosta uzbuđenja u tri seta savladao Australijanca Džona Milmana, 7:5, 3:6, 7:6 (2).

Iznenađenje dana priredio je Poljak Hubert Hurkač, koji je u dva seta, 6:4, 6:4, izbacio trećeg nosioca, šampiona iz Indijan Velsa, Austrijanca Dominika Tima.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije