Tenis

Đoković savetuje Marija: Mentalna borba je najteža

Đoković savetuje Marija: Mentalna borba je najteža
Foto: Tanjug | Đoković savetuje Marija: Mentalna borba je najteža

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da će za Britanca Endija Marija najveći izazov biti da ne razmišlja o mogućnosti nove povrede.

Britanac će se takmičenjima vratiti na turniru u Kvinsu, za koji je i Srbin prihvatio specijalnu pozivnicu. Dvojica tenisera su poslije četvrtfinala Vimbldona napravila pauze zbog povreda, ali dok se Đoković vratio u januaru, Mari je van terena ostao još pola godine.

"Najveći izazov je uvijek mentali. Sve zavisi kako shvataš situciju i razumeš ono što se desilo. Treba da znaš da si dobro, da si zdrav i da se fokusiraš na igru. Moraš da prestaneš da 50 odsto vremena razmišljaš hoće li se nešto loše desiti ili neće", kazao je Đoković i dodao:

"Ne znam u kakvom je stanju njegov kuk, ali na travi lako može da se oklizne. Vrlo je nepredvidiva podloga i ako si na pogrešnoj nozi, lako možeš da se povrediš."

Prvi rival Đokoviću biće Džon Milman, Australijanc koji je do glavnog turnira stigao zahvaljujući uspešno odrađenom poslu u kvalifikacijama. Mari će se na teren vratiti duelom sa Nikom Kirjosom.

Oba meča na programu su u utorak.

(sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije