Tenis

Đoković šesti put u finalu Rima

Đoković šesti put u finalu Rima
Đoković šesti put u finalu Rima

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Rimu, trijumfom nad Davidom Fererom u dva seta – 6:4, 6:4.

Srbinu i Špancu ovo je bio jubilarni 20. međusobni susret, a srpski teniser zabilježio je svoju 15 pobjedu, piše B92.

Najbolji sportista svijeta plasirao se u svoje šesto finale u 'Vječnom gradu', gdje će pokušati da osvoji svoju četvrtu titulu, a rival će mu biti neko od dvojice Švajcaraca – Rodžer Federer ili Stan Vavrinka.

Posljednji put Ferer je bio bolji od Novaka 2011. godine, na Masters kupu u Londonu, kada je slavio sa 6:3, 6:1.

Novak je nastavio start sezone iz snova, pošto je do sada osvojio četiri velike titule – Australijan Open, Indijan Vels, Majami i Monte Karlo, zabilježivši 21. pobjedu u nizu.

Beogađaninu su za slavlje bila potrebna dva brejka u kompletnom meču, ali je i Španac imao svoje prilike. Međutim, Đoković je svaki put uspijevao da se izvučee iz nezgodnih situacija i potpuno zasluženo prošao u finale.

Prvi set je riješen u trećem gemu, kada je viđen jedini brejk, pošto protivniku nije prepustio nijedan poen. Ferer je imao priliku da se vrati u samom finišu, ali se Đoković spasio servisima i forhendima. Srbin je otvorio drugi set sa dvije vezane brejk šanse, ali je David bio taj koji se ovoga puta izvukao, da bismo veliku borbu gledali sve do samog kraja.

Đoković je kaznio propuštene šanse rivala i ponovo mu bez igubljenog poena oduzeo servis, a ubrzo i okončao meč.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije