Tenis

Đoković trijumf posvetio sinu Stefanu

Đoković trijumf posvetio sinu Stefanu
Đoković trijumf posvetio sinu Stefanu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković pobjedu nad Filipom Kolšrajberom posvetio je sinu, a nakon duela drugog kola mastersa u Parizu na kameri je napisao: "Stefane, voli te tata."

Prvi trijumf od kada je postao otac Nole je ostvario u utorak naveče kada je slavio rezultatom 6:3, 6:4. Od rođenja Stefana, 21. oktobra, neizostavna pitanja srpskom teniseru su o porodici. Tako je bilo i u Parizu, gdje su ga pitali kako se sada osjeća:

"Osećaj je sjajan i drugačiji definitivno. Trudio sam se da iskoristim što više pozitivne energije iz prošle nedelje. Ponosam sam što sam postao otac i veoma sam ponosan na suprugu što je sve sjajno podnela. Jelena se oporavlja uz našeg malog sina. Ovo je bio moj prvi meč od kako sam postao otac i to samo može da me inspiriše da igram najbolji tenis", istakao je Đoković.

Teško mu pada razdvojenost od supruge i sina, ali trude se da su stalno u kontaktu.

"Čujemo se često. Telefon mi je, osim za vreme meča, uvek uključen. I stalno sam na iglama", rekao je Nole u razgovoru za "Novosti".

Što se tiče meča sa Kolšrajberom, istakao je da protivnik bio kvalitetan i da je obazrivo ušao u duel s obzirom na dug period odsustva sa terena i imajući u vidu promjene koje su se desile rođenjem sina.

"Nisam baš imao mnogo vremena da se pripremim, a malo sam i neispavan. Takođe, ovo je bio moj prvi meč u dvorani i s obzirom na sve to, odigrao sam odlično. I dalje se osećam stopostotno fizički pripremljenim, suočio sam se sa mnogo skokova, ali odigrao sam kvalitetan meč i bio veoma koncentrisan", dodao je Đoković.

U trećem kolu posljednjeg mastersa u 2014. godini Đoković će sutra igrati protiv boljeg iz meča Džon Izner (SAD, 13) - Gael Monfis (Francuska), koji je bio na programu večeras.

Ovo je važan turnir za Đokovića, koji se bori da zadrži prvo mjesto na kraju godine na ATP rang-listi. Noletovu poziciju ugrožava Švajcarac Rodžer Federer, koji odlično igra i ima 2.230 bodova manje od srpskog tenisera. Đoković brani dvije titule do kraja sezone, u Parizu i na završnom turniru u Londonu, odnosno 2.500 bodova, a Federer 760.

"Nisam prvi put u ovakvoj situaciji. Borio sam se za prvo mesto proteklih godina sa Rafaelom Nadalom i Federerom, i znam šta treba da radim i trudiću se da to ostane jednostavno, odnosno da ostanem fokusiran samo na svoju igru. Ne mogu da utičem na Rodžerove mečeve, ali mogu da pobeđujem što više. Ako nastavim da pobeđujem i igram kao protiv Kolšrajbera, imam dobre šanse da odbranim tron. Sa druge strane, Federer igra fantastično i biće to sjajna borba", izjavio je Nole.

Rezultati drugog kola turnira u Parizu: Stanislas Vavrinka (Švajcarska, 3) - Dominik Tim (Austrija) 6:4, 7:6 (6), Miloš Raonić (Kanada, 7) - Džek Sok (SAD) 6:3, 5:7, 7:6 (4), Roberto Bautista Agut (Španija, 11) - Rišar Gaske (Francuska) 6:4, 6:2, David Ferer (Španija, 4) - David Gofan (Belgija) 6:3, 2:6, 6:3.

6

pobjeda Đoković ima u sedam mečeva sa Kolšrajberom

Dijana i Srđan

Novaka Đokovića su nakon dužeg vremena sa tribina bodrili roditelji Dijana i Srđan. Po izlasku sa terena su ga prvi zagrlili i čestitali mu.

"Bravo, sine, eto, ovo ti je prva pobeda od kako si postao tata", prenio je Nole šta su mu roditelji rekli.

U Parizu su uz šampiona i treneri Marjan Vajda i Boris Beker.

Pokloni

Đokoviću čestitke za rođenje sina stižu sa svih strana, a među onima koji su čestitali je Gi Forže, legenda francuskog tenisa.

"Gi Forže i Žan Gašasen, predsednik Teniske federacije Francuske, pripremili su poklone za mog Stefana. Uz poklone sam primio i neke dobre savete o roditeljstvu. Hvala vam!", napisao je Đoković na Facebooku.

Stefan dobio ime zbog Nemanjića

Đoković je otkrio da je sin Stefan dobio ime po dinastiji Nemanjića.

"Znam da je Stefan međunarodno ime, ali je vrlo važno i u simbolizmu moje zemlje. Tradicija potiče iz 12. veka, a nekoliko članova dinastije Nemanjić zvalo se tako. Jelena i ja smo ime dali zajedno. Oboje volimo simbolizam. Volimo da ulazimo u filozofiju koja se krije iza svega i verujem da je lepota života to što možeš sve da posmatraš iz toliko različitih perspektiva i da dublje analiziraš. Oboje smo veoma povezani sa srpskim korenjem, pa iako je Stefan rođen u Monaku, on je Srbin", rekao je Đoković engleskim medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije