Tenis

Đoković u polufinalu Pariza

Đoković u polufinalu Pariza
Đoković u polufinalu Pariza

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP Mastersa u Parizu, pobjedom u dva seta nad Endijem Marijem.

Đoković je slavio rezultatom 7:5, 6:2, poslije nešto više od 100 minuta igre, prenosi B92.

Novak će se u borbi za finale boriti sa boljim iz poslednjeg četvrtfinalnog duela u kome se sastaju Španac David Ferer i Kei Nišikori iz Japana.

Duel u Bersiju bio je 23. međusobni duel dvojice prijatelja, a Beograđanin sada vodi sa 15:8 u pobjedama.

Ovo im je bio četvrti susret ove sezone, a sva tri dosadašnja Novak je riješio u svoju korist. Poslednji put je bio uspješniji u Pekingu (6:3, 6:4), prije toga je slavio u četvrtini finala US Opena (7:6, 6:7, 6:2, 6:4), dok je u seriju pobjeda otvorio na mastersu u Majamiju (7:5, 6:3).

Đoković je od poslednjih 11 susreta sa Marijem trijumfovao u osam navrata.

Đoković je bolje otvorio meč, mogao odmah da preuzme kontrolu nad rezultatom, ali je propuštao brejk lopte. Dobro je servirao, nijednu šansu u prvom dijelu igre nije dozvolio rivalu i sačekao je svoju u 12. gemu, kada je iskoristio drugu set loptu.

Na samom startu drugog dijela igre propustio je tri vezane brejk lopte i Endi je to momentalno kaznio oduzevši mu servis za 2:1. Međutim, Novak se već u narednom vratio, a poslije jednog dugog poena Mari je na terenu ostao potpuno iscrpljen.

Do kraja meča nije uspio da parira Đokoviću koji je osvojio sve gemove i obezbjedio plasman u polufinale.

Na kraju, prvi igrač na ATP listi imao je 12 vinera i 24 neiznuđene greške, dok je Britanac, koji je bio agresivniji napravio 20 direktnih poena, uz 36 grešaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije