Tenis

Đoković zasvirao saksofon, a zatim poražen od Conge

Đoković zasvirao saksofon, a zatim poražen od Conge
Đoković zasvirao saksofon, a zatim poražen od Conge

DUBAI - U svom prvom meču posljednje faze Međunarodne teniske Premijer lige (IPTL) u Dubaiju Novak Đoković je poražen od Žoa-Vilfreda Conge rezultatom 5:6.

Srpski teniser je meč otvorio brejkom, koji je u drugom gemu potvrdio za vođstvo od 2:0. Conga se u četvrtom gemu vratio i izjednačio na 2:2. Imao je srpski teniser u devetom gemu jednu šansu za brejk, čiju je realizaciju Francuz spriječio sjajnim servisom. Regularni dio završen je rezultatom 5:5, da bi doigravanje Conga riješio u svoju korist rezultatom 8:4.

I pored poraza, tim najboljeg tenisera svijeta, "UAE Royals" vodi sa 16:14 protiv "Manila Mavericsa" nakon trećeg seta/meča dana, javlja Blic.

U prvom meču Karolina Voznijacki je savladala Kirsten Flipkens sa 6:2, dok je Goran Ivanišević nešto kasnije pretrpio poraz od Marka Filipusisa, 5:6.

Novak će u petak, 12. decembra igrati protiv Tomaša Berdiha, koji pripada timu "DBS Singapure Slammers".

Podsjetimo, IPTL je revijalno takmičenje u kome se četiri tima međusobno nadmeću, i to ne na klasičan način. Svaki meč se, naime, igra samo na jedan dobijeni set. Duel dva tima se sastoji od pet takvih mečeva, a pobjednik je onaj ko ukupno osvoji više gemova.

Đoković se prije toga zabavio sa svojim stručnim štabom, kao i sa ostalim teniserima koji učestvuju na turniru, zasviravši saksofon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije