Tenis

Dodig izbacio Lopeza

Dodig izbacio Lopeza
Dodig izbacio Lopeza

Hrvatski teniser Ivan Dodig pobijedio je Felisijana Lopeza u drugom kolu ATP trunira u Barseloni, gdje je takmičenje zavšio i David Ferer, drugi favorit.

Dodig je Španca (13. nosilac) juče pobijedio rezultatom 6:1, 6:4 za 61 minut igre, a u narednom kolu će igrati sa Rafaelom Nadalom (Španija, 1) koji je izbacio zemljaka Alberta Ramosa 7:6 (2), 6:4. Ovo je treći Dodigov nastup u Barseloni, gdje je prošle godine stigao do drugog kola, a 2011. do polufinala kada je izgubio od Nadala.

Ferer (2) je drugu godinu zaredom poražen u drugom kolu turnira u Barseloni. Prošle godine ga je savladao Dmitri Tursunov, a sada Rus Teimuraz Gabašvili koji je slavio rezultatom 6:4, 6:2. Bio je to njihov treći duel i prva pobjeda ruskog tenisera. Srijeda je bila kobna za još jednog nosioca - Aleksandra Dolgopolova, koji je bio osmi favorit. Njega je pobijedio Albert Montanjes iz Španije rezultatom 7:6 (5), 6:3.

"Meč je bio težak. Dolgopolov je slao dosta teških lopti i veoma sam srećan što sam meč zavšio u dva seta", rekao je Montanjes i dodao:

"Dobro sam odigrao, samopouzdanje mi je na visiokom nivou i to je dobro. Tajna je izgleda u dobroj mentalnoj pripremi."

Italijan Fabio Fonjini (3) morao je da preda meč zbog povrede Santijagu Hiraldu. U trenutku prekida kolumbijski teniser je vodio rezultatom 6:0, 4:0. Pobjedu je ostvario Španac Nikolas Almagro (6), koji je 7:5, 7:6 (4) savladao Martina Klizana iz Slovačke.

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor uspješno su startovali u konkurenciji parova, pošto su u prvom kolu pobijedili Huana Sebastijana Kabaja i Robert Faraha iz Kolumbije rezultatom 6:7 (3), 7:6 (5), 10:8. Oni će u narednom meču igrati protiv Rohana Bopane (Indija) i Ajisame Ul-Hak Kurešija (Pakistan).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije