Tenis

"Doktor Ivo" u istoriji tenisa

"Doktor Ivo" u istoriji tenisa
"Doktor Ivo" u istoriji tenisa

Hrvatski teniser Ivo Karlović ušao je u istoriju tenisa kao najstariji igrač koji je osvojio titulu u posljednjih 26 godina.

Karlović je u nedjelju osvojio trofej u Delrej Biču s nepunih 36 godina, a ovaj uspjeh biće mu pravi rođendanski poklon, koji je za pet dana.

"Doktor Ivo" slavio je protiv domaćeg tenisera Donalda Janga sa 6:3, 6:3, poslije 70 minuta igre u Delrej Biču. Karlović je tako naslijedio Džimija Konorsa, koji je 1989. sa 37 godina osvojio turnir u Tel Avivu.

"Nevjerovatan osjećaj! Presrećan sam što ovako igram u svojim godinama, a ova titula mi daje samo dodatan podsticaj za buduće turnire", kazao je on.

Karlović je potpuno dominirao u američkom gradu pošto je na pet duela odservirao čak 91 as, što je u prosjeku više od 18 po meču.

"Zdrav sam, osjećam se snažno. Ne znam koliko ću dugo još ovako, ali osjećam se dobro. Uostalom, rezultati svih testova su mi isti kao i prije osam godina", poručio je Karlović.

Hrvat je trijumfom u Delrej Biču osvojio 250 ATP bodova i 84.250 dolara. Zanimljivo, od početka sezone, od 15 odigranih turnira na čak osam trijumfovali su igrači koji su ušli u četvrtu deceniju života. Vavrinka, koji će u martu napuniti 30 godina, osvojio je još dva turnira, a uspješni su bili i Pablo Kuevas i Rišar Gaske, koji su blizu da stignu taj broj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije