Tenis

Džumhur: Mogu da igram s najboljima

Džumhur: Mogu da igram s najboljima
Džumhur: Mogu da igram s najboljima

Damir Džumhur izgubio je od legendarnog Rodžera Federera u Parizu, ali ostaće zabilježeno da je prvi bh. teniser koji je igrao treće kolo Rolan Garosa.

Federer (drugi nosilac) je pobijedio rezultatom 6:4, 6:3, 6:2, a Džumhur je prikazao dobru igru u duelu s jednim od najboljih igrača svih vremena i svojim idolom. Džumhur je napravio 26 vinera, Švajcarac 38, te dvije neforsirane greške više od rivala (24-22).

"Moram biti zadovoljan jer sam imao priliku da igram s Rodžerom Federerom na terenu 'Filip Šatrije' i mislim da sam pokazao da mogu da igram s najboljim igračima. Ovo je veliko iskustvo za mene i zato služe mečevi protiv najboljih igrača. Nadam se da će biti još mnogo ovakvih mečeva", rekao je Džumhur za radio Antena Sarajevo.

Federer će u narednom meču igrati s boljim iz meča Gael Monfis (Francuska, 13) - Pablo Kuevas (Urugvaj, 21). Srpkinja Ana Ivanović (sedmi nosilac) je furiozno stigla do četvrtog kola, pošto je Hrvatici Doni Vekić prepustila tri gema. Rezultat je glasio 6:0, 6:3 poslije 53 minuta igre, a Anu je do trijumfa bodrio dečko Bastijan Švajnštajger.

"Znala sam da Dona može da bude nezgodna. Pokušala sam malo da je šetam, da budem agresivna i to sam dobro radila od početka. Čak i u drugom setu, kada se lomilo i kada je ona vezala nekoliko gemova na vrhunskom nivou, uspela sam da ostanem smirena, da se pridržavam plana i dobijem set", rekla je Ivanovićeva, a prenio B92.

Ona je prokomentarisala i dobre igre igrača s prostora bivše Jugoslavije. U trećem kolu su Borna Ćorić i Džumhur, a dobro je igrala i Danka Kovinić.

"Veoma mi je drago da vidim igrače s naših prostora, uvek pokušavam da nađem vremena da popričam s njima, ako im treba neki savet ili slično. Ja sam tu kao veteran i uvek mi je drago kada vidim da dobijaju mečeve", istakla je Ivanovićeva.

Njena naredna protivnica je Ruskinja Ekaterina Makarova (9). Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni, koja je u drugom kolu eliminisala treću teniserku svijeta Simonu Halep, izgubila je od Aliz Korne (29) sa 6:4, 3:6, 5:7, a u subotu će na teren prvi teniser svijeta Novak Đoković. Rival u trećem kolu biće mu Tanasi Kokinakis iz Australije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije